VIL SPILLE I MANGE ÅR: John Arne Riise (31) håper han kan fortsette som fotballspiller på toppnivå til han blir 40. Personlig oppfølging på kosthold og trening er et av virkemidlene. Derfor ønsker han hjelp fra en personlig trener. Foto: Erik Berglund
VIL SPILLE I MANGE ÅR: John Arne Riise (31) håper han kan fortsette som fotballspiller på toppnivå til han blir 40. Personlig oppfølging på kosthold og trening er et av virkemidlene. Derfor ønsker han hjelp fra en personlig trener. Foto: Erik BerglundVis mer

Riise vil at Lene Alexandra skal forlenge karrieren

- Folk får tro hva de vil.

BELFAST (Dagbladet): John Arne Riise proklamerte nylig via mikrobloggtjenesten Twitter at Lene Alexandra Øien var hans nye personlige trener.

Da landslaget i går samlet seg i Belfast foran onsdagens privatkamp mot Nord-Irland forklarte Riise nærmere overfor Dagbladet hva han vil oppnå med samarbeidet.

- Vi har ikke offisielt bestemt oss ennå. Men jeg ser alltid etter nye muligheter til å forbedre meg sjøl både når det gjelder kosthold, trening og å hente seg inn etter kamp. Da ser jeg til andre sporter og andre trenere, sier Riise.  

Lene Alexandra skrev på sin Twitter-profil at hun har kjent Riise siden den famøse sms-saken fra rundt 2005, der den tidligere glamour-modellen og Robinson-deltakeren var en av mange kjente norske kvinner som fikk flørtemeldinger fra den daværende Liverpool-stjerna.  

- Veldig energisk Riise forteller at det likevel er profesjonelle vurderinger som ligger bak det mulige samarbeidet med den nyutdannede personlige treneren Øien. For helt sikkert er det ikke at det blir Lene Alexandra som får jobben som Riise-trener.

- Jeg har undersøkt Lene en del, og forhørt meg om henne. Hun er veldig energisk og liker jobben sin og er veldig, veldig flink. Så det er godt mulig at jeg kommer til å velge henne. Men jeg har ikke bestemt meg ennå, vi får se. Vi prater mye om det og tester et par ting, så får vi se hva det ender opp med, sier Fulham-backen til Dagbladet.

For Riise handler det først og fremst om at han ønsker å spille fotball så lenge som mulig. Han fyller 32 i september, men har lenge sagt at han ønsker å fortsette karrieren til han blir 40.

- Jeg tuller ikke med karrieren min, den er levebrødet mitt, så jeg gjør det jeg mener er best for min karriere. Og skal jeg spille til jeg er 40, så har jeg lyst til å ha folk som kan gi meg riktige retningslinjer for hva jeg trenger å ha i meg, spise, trene - og hva jeg ikke bør gjøre. Den jeg bestemmer meg for at skal gjøre det, er den jeg mener er best og den jeg trenger, sier han.

Giggs og Scholes er forbilder Men han vil ikke spille til han blir 40 bare på trass. Han vil føle at han fortsatt holder koken og har noe å bidra med. Som for eksempel United-veteranene Ryan Giggs (38) og Paul Scholes (37):

- De er jo forbilder. Om jeg er i nærheten av sånn som Giggs og Scholes føler seg og spiller nå, så er målet nådd, sier Riise.

En utfordring er at Lene Alexandra jobber i Norge, mens John Arne spiller for Fulham i London. Selv om han er innom Oslo av og til, vil samarbeidet antakelig forutsette at treneren kan komme til London.

- Det får vi se på. Vi er bare i startfasen med å snakke om ting, så får vi se hvordan det blir. Men hvis vi bestemmer oss for det, blir det nok avhengig at hun kommer en del turer over. Men vi har ikke bestemt oss, jeg driver fortsatt og tenker på det, og må teste et par ting.

- Flere burde gjøre dette Riise har også tidligere benyttet seg av personlig trener for å holde kroppen ved like utover det tilbudet han har fått gjennom klubbene sine.

- Jeg hadde en dame fra Liverpool, som er gift med min beste kompis, i Roma også. Det fungerte veldig bra. Jeg mener mange flere skulle gjort dette. Skal man utvide karrieren sin og få det beste ut av den, så må man ta en del store steg. Og ett steg for meg, er å gjøre det sånn. Da har jeg en person som passer på alt det jeg gjør.

Han tror tett oppfølging og utfordringer på det fysiske kan bidra til å løfte også motivasjonen og sulten - også når han nærmer seg neste jubileum.

- Jeg føler at om du har folk rundt deg som virkelig pusher deg, som virkelig gir deg det du trenger av tips når det kommer til kosthold, restitusjon og alt sånt, så blir du pusha mer, og blir mer gira. Jeg merket det med hun jeg hadde i Roma også, det ga meg utrolig mye. Det hjalp meg, og det er jeg sikker på at det kommer til å gjøre nå også, sier han.

- Tenk hva dere vil Men det er ikke fritt for at det blir lagt merke til når en av Norges mest profilerte fotballspillere, som atpåtil er nyseparert fra kona, inngår samarbeid med en kjendisdame han tidligere har SMS-flørtet med.

Men Riise bryr seg ikke om hva folk tenker eller sier om saken.

- Det kan jeg ikke tenkte på. Jeg tenker på fotballkarrieren min, hun tenker på jobben sin, og vi er begge profesjonelle, så om vi kommer til å samarbeide, så er det kun fokus på jobbing. Hva folk leser ut av det, får de bare gjøre. Det bryr ikke vi oss om, vi er profesjonelle begge to. Så får folk heller bare tro det de vil, sier Riise.

TRENER: Lene Alexandra Øien er utdannet som personlig trener. Dersom kjemien stemmer, kan hun få John Arne Riise som elev. Foto: Nina Ruud
TRENER: Lene Alexandra Øien er utdannet som personlig trener. Dersom kjemien stemmer, kan hun få John Arne Riise som elev. Foto: Nina Ruud Vis mer