Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise vil ha Høgmo som landslagssjef

Om Drillo ikke vil fortsette.

RIISES FAVORITT: John Arne Riise mener Per-Mathias Høgmo bør overta landslaget om Drillo ikke vil fortsette. Morten Gamst Pedersen overlater spørsmålet til Nils Johan Semb. Bildet er fra Moldova i 2005. Foto: Tor Richardsen, Scanpix
RIISES FAVORITT: John Arne Riise mener Per-Mathias Høgmo bør overta landslaget om Drillo ikke vil fortsette. Morten Gamst Pedersen overlater spørsmålet til Nils Johan Semb. Bildet er fra Moldova i 2005. Foto: Tor Richardsen, Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): John Arne Riise sier det er veldig synd for Norge at Ståle Solbakken valgte Köln framfor landslaget, men både støtter og forstår valget treneren gjorde.

Nå håper Roma-backen at Egil Olsen fortsetter, men har registrert at det er uklart om det blir et alternativ.

- Nå har vi Drillo, og om han vil fortsette hadde det vært kult. Men det spørs om han har lyst, og orker og vil. Hvis ikke det skjer, håper og tror jeg at det blir Per-Mathias Høgmo, sier Riise til Dagbladet.

- Faglig sterk Og det er et godt alternativ, mener venstrebacken.

- Jeg liker ham både som person og trener, jeg hadde ham som trener på U21-landslaget. Han er flink med spillerne sine, og prater mye med dem. Han har vært rundt landslagene og i fotballforbundet veldig lenge, og er faglig veldig sterk.

- Hva med en utenlandsk trener?

- Jeg vet ikke. Da blir det et fullstendig stilskifte.

- Men trenger et stilskifte å være en ulempe? Det har vært én skole som har vært ledende i Norge lenge?

STØTTER STÅLE: Både John Carew, Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen sier de har forståelse for at Ståle Solbakken takket ja til Köln da tilbudet kom. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
STØTTER STÅLE: Både John Carew, Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen sier de har forståelse for at Ståle Solbakken takket ja til Köln da tilbudet kom. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

- Jo, men samtidig har Drillo forandret seg mye fra sist han var sjef til han tok over for tre år siden, så ting utvikler seg. Men jeg føler at dette er en stil som passer oss veldig bra per dags dato. Hvis det blir Høgmo, bruker han 4-4-2 i Tromsø. Det kan bli forandringer da også, selv om det ikke er så store forandringer, sier Riise.

Støtter Ståles valg De andre spillerne Dagbladet snakket med etter tirsdagens landslagstrening ville ikke gå så konkret til verks som Riise med tanke på trenerspørsmålet.

Felles for dem er at de synes det er synd for landslaget at Ståle Solbakken takket nei, men de forstår godt at han valgte å gripe sjansen til å trene Köln.

John Carew sier han gjerne vil beholde Drillo, men har forstått at det er en fare for at 69-åringen ikke ønsker det selv. Da har ikke Carew noen forslag i ermet.

- Jeg har ikke peiling, jeg. Jeg har liksom ikke helt oversikt over det. Det er ikke min jobb å vurdere det og det er så mange ting som må vurderes. Ikke bare kunnskaper og fotball, men hvordan han representerer Norge utad også, sier spissen.

Resultater viktigere enn nasjonalitet Landslagskaptein Brede Hangeland sier det er vanskelig å vurdere andre kandidater enn Drillo.

- Men hvis Egil er motivert, synes jeg han er en veldig god kandidat til å fortsette utover den perioden han har nå. Hvis han finner ut at det er nok, så får Nils Johan Semb gjøre en god jobb med å finne nestemann.

- Bør det være en nordmann?

- En kunne kanskje ønske seg en nordmann, men det må være en som evner å få gode resultater med laget. Hvis vi klarer å vinne VM-finalen med en afrikaner som trener, så må det være greit, sier Hangeland.

- Spør Semb Morten Gamst Pedersen sier han ikke har tenkt på hvem han ønsker seg i det hele tatt. Han kjenner Høgmo godt fra tida i Tromsø, og sier dette om en av de heteste kandidatene:

GODT FORHOLD: John Arne Riise hadde Høgmo som trener på U21-landslaget. Da Riise giftet seg for første gang i 2003, var Høgmo blant gratulantene. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
GODT FORHOLD: John Arne Riise hadde Høgmo som trener på U21-landslaget. Da Riise giftet seg for første gang i 2003, var Høgmo blant gratulantene. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix Vis mer

- Per har vunnet mye med damelandslaget og gjør det kanonbra med Tromsø. Det er ikke tvil om at han er en dyktig trener. Uansett er det ikke vi som bestemmer hvem som blir trener, du får høre med Semb om hvem som er alternativene. Det blir spennende å se hva som skjer, men foreløpig har vi en bra trener. Så får vi se hvor lenge han fortsetter.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier avgjørelsen om ny trener stort sett vil bli gjort uten at spillerne tas med på råd.

- I utgangspunktet så er ikke spillerne med på det. Men du snakker jo med spillerne, og velger ikke en trener som de er helt mot, sier Semb til Dagbladet.