Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise vil skrive ny kontrakt med Fulham

Har ombestemt seg.

TRIVES: John Arne Riise har fått et nytt syn på livet i Fulham etter René Meulensteens inntog i Vest-London. Foto: AFP PHOTO/IAN MACNICOL/NTB Scanpix
TRIVES: John Arne Riise har fått et nytt syn på livet i Fulham etter René Meulensteens inntog i Vest-London. Foto: AFP PHOTO/IAN MACNICOL/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I slutten av november fikk John Arne Riise beskjed av daværende Fulham-trener Martin Jol at han kunne forlate klubben gratis i januar-vinduet. Nordmannen slet med spilletid, og enkelte kamper var han ikke engang å finne på benken.

Så fikk Jol sparken 1. desember.

Inn kom René Meulensteen, tidligere trener i Manchester United. Plutselig var Riise heit igjen. Seks av sju kamper har han spilt fra start etter at Meulensteen tok over.

Venstrebacken, som altså kunne forlate London-klubben gratis i november, har plutselig lyst til å forlenge kontrakten som går ut til sommeren.

- Vil være her - René har vært fantastisk for meg. Med én gang han kom inn sa jeg til meg selv at han er mine type trener. Han har gitt meg selvtilliten jeg trenger fra en manager for å prestere på mitt beste. Han ga meg plassen tilbake på laget, og jeg har beholdt den siden, sider Riise til Evening Standard.

33 år gamle Riise har vært i Fulham siden juli 2011. Da kom han fra italienske Roma. Riise sier han alltid har vært lojal mot klubben, til tross for at han ikke fikk spille. Grunnen til at han ville bort var ganske enkelt at han ikke fikk spille. At han nå vil bli værende er derfor helt naturlig.

- Fulham-styret veit at jeg ønsker å bli. Forhåpentligvis kan vi snakke om en ny avtale, for hvis René fortsatt vil ha meg på laget, er det her jeg vil være.

Krummet nakken Riise er ikke den eneste som er på utgående kontrakt. Også Aaron Hughes, Damien Duff, Steve Sidwell og Giorgos Karagounis har avtaler som går ut til sommeren. De hvite fra Vest-London må i løpet av januar finne ut hvem av disse som skal få tilbud om å bli værende, og hvem som må bort.

Nordmannen håper innstillinga og engasjementet han viste i den tøffe perioden gjør at han fortsatt er ønsket.

- Det gikk nesten fire måneder uten at jeg spilte. Det er veldig frustrerende for en spiller som har spilt omtrent hver eneste kamp i karrieren. Jeg kunne ha klaget og latt være å trene, men jeg krummet nakken og jobbet hardt. Jeg har fått tilbake spillegleden nå, og jeg nyter å spille fotball her, sier han til avisa.