Riise ville bli «Norges Beckham»

- Så for meg en stor fremtid.

STORE DRØMMER: John Arne Riise ville bli Norges største kjendis. I dag ler Roma-proffen av brevet han sendte til rådgiver Baardsen i 2004. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.
STORE DRØMMER: John Arne Riise ville bli Norges største kjendis. I dag ler Roma-proffen av brevet han sendte til rådgiver Baardsen i 2004. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.Vis mer

(Dagbladet.no): Tidligere Riise-agent Einar Baardsen ville i retten i går lese opp et privat brev skrevet av fotballproffen.

Baardsen ble stoppet da han ville lese det høyt, men VG har fått tilgang til brevet, som er skrevet i 2004.

Der skriver Riise at han ønsker å bli Norges største kjendis.

Norges Beckham
«Mitt største livsmål nå er å bli størst. Mest brukt, mest sponset. Bli Norges Beckham. Håper du skjønner hvor seriøs jeg er nå. Dette er virkelig en drøm for meg».

I dag ler Roma-proffen av brevet han skrev for fem år siden, som Liverpool-spiller.

- Jeg får latterkrampe og rister på hodet. Jeg hadde forhåpninger ettersom statusen min som fotballspiller steg. Jeg ble bitt av ideen om å være Norges Beckham, sier Riise til VG.

Store fremtidsplaner
Den daværende Liverpool-backen hadde store ambisjoner for egen karriere.

— Jeg så for meg en stor framtid og ville bli sponset. Og det har jo skjedd. Fram til nå har det vært karrieremessig fantastisk, sier Riise.

Riise mener brevet ikke har relevans i rettsaken mot den tidligere rådigveren hans.

- Det har ingen relevans, og er bare for å sverte meg.

- At Baardsen kommer trekkende med dette nå viser bare hvor desperat han er. Det er bare patetisk
, sier han.

Bedrageritiltalte Einar Baardsen brukte gårdagen i retten til å gå hardt ut mot familien Riise.

VILLE LESE BREV: Men Einar Baardsen ble stoppet av retten da han ville høytlese det personlige brevet fra den daværende Liverpool-proffen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
VILLE LESE BREV: Men Einar Baardsen ble stoppet av retten da han ville høytlese det personlige brevet fra den daværende Liverpool-proffen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

På Dagbladets spørsmål om Baardsens detaljer om familien Riise er relevant for saken, svarer advokat John Christian Elden:

- Jeg har registrert at det synes å være personlige uoverensstemmelser mellom Baardsen og familien Riise, uten at jeg har observert at det er relevant for straffesaken.

- Baardsen svarte bare på spørsmål fra dommer og aktor.

PS: John Arne Riise vitner i Stavanger tingrett mandag, mens Berit Riise og Guri Havnevik vitner dagen etter.