Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise vinket til kjentfolk, men står fortsatt uten seier med Aalesund

Lillestrøm og Aalesund delte poengene.

BYTTET UT:  John Arne Riise ble tatt av banen etter 62 minutter mot Lillestrøm.
BYTTET UT: John Arne Riise ble tatt av banen etter 62 minutter mot Lillestrøm. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm - Aalesund 1-1 (1-1)

LILLESTRØM (Dagbladet): Aalesund har kommet skjevt ut i Tippeligaen. Trond Fredriksen og hans disipler hadde ikke vunnet på fire kamper før kveldens kamp mot Lillestrøm.

Hjemmelaget - på sin side - har hatt en anstendig åpning. Men det var åpenbart to lag desperate etter seier som barket sammen i solskinnet på Åråsen.

Lagene scoret ett mål hver i første omgang. Dermed ble det 1-1 og poengdeling.

Dette var John Arne Riises femte kamp for Aalesund etter overgangen i mars. Han startet for tredje gang på rad, men ble byttet ut 28 minutter før slutt.

Aalesund har én seier i Tippeligaen. De fem siste kampene - med Riise på laget - har endt uten tre poeng.

Kjedelig start Kampen startet i et drepende kjedelig tempo. Her var lite lekkert spill og få sjanser. Den største jubelen kom etter 34 minutter, da John Arne Riise skjøt himmelhøyt over.

Fire minutter seinere kunne Lillestrøm-fansen juble for sitt eget laget. Etter litt klabb og babb innenfor Aalesunds 16-meter havnet ballen hos Tippeligaens toppscorer, Fred Friday. Nigerianeren tuppet ballen i mål og sendte hjemmelaget i ledelsen. Dette var Fridays femte mål for sesongen.

Lillestrøm-spillerne fikk ikke sveve lenge på lykkefølelsen. Franck Boli - som er på lån fra den kinesiske klubben Liaoning Whoxin - utliknet to minutter seinere. Han lurte på bakerste stolpe og headet ballen i mål.

4774 tilskuere Til pause var lagene like langt, foran 4774 tilskuere.

Etter 57 minutter burde gjestene fra Aalesund tatt ledelsen. Mostafa Abdellaoue fikk en herlig ball på løp fra Bjørn Helge Riise og kom alene med Lillestrøm-keeperen. Dessverre for Abdellaoue er han fortsatt unna den klasse som sendte ham til F.C. København i 2012. Skuddet havnet rett utenfor.

Like etterpå - i det 62. minutt - ble John Arne Riise byttet ut. Men her var ingen sure miner. Fra benken vinket han til folk på tribunen.

Lillestrøm overtok mer og mer utover i omgangen. Men verken de eller gjestene evnet å score. Så da sier vi at seieren gikk til ... Kanarifansen, Lillestrøms utrettelige supportere.

Hele Norges coronakart