- Riise-vold er overdrevet

Det antyder Liverpools lokalavis.

(Dagbladet.no): Informasjonen om Riise/Bellamy-saken ble lekket for å ødelegge Craig Bellamys (27) Liverpool-karriere, og hele saken er kraftig overdrevet.

Dette antyder den velinformerte Liverpool-reporteren Chris Bascombe i dagens utgave av lokalavisa Liverpool Echo

At saken kan være overdrevet, antydet også en ansatt ved spillerhotellet i går, og i dag omtaler en portugisisk politikilde hendelsene som «minor incidents» (små hendelser) overfor Dagbladet.no.


- Jeg føler fortsatt at ikke alle fakta har kommet på bordet i denne saken. Det som er klart, er at noen har trådt over grensa for hva som er akseptabelt, sier redaktør Torbjørn Flatin i det norske supportermagasinet, The Kopite.

Seks spillere bøtelagt

Manager Rafael Benitez ønsket helt fra starten å håndtere saken internt. Han er angivelig like irritert over at saken kom ut, som saken i seg sjøl.

Skandaleforsidene til de engelske søndagsavisene skal bare ha bidratt til å skaffe Bellamy mer sympati hos sjefen, som sjøl ikke vil gjøre den walisiske spissen til mer syndebukk enn de andre angivelige bråkmakerne.

Så mange som seks Liverpool-spillere skal ha blitt bøtelagt, blant dem antakelig John Arne Riise. I tillegg kommer muligens Robbie Fowler, Jermaine Pennant og Jerzy Dudek.

Bascombe mener dessuten å vite at episoden der Bellamy skal ha angrepet Riise med en golfkølle, er kraftig overdramatisert.

- OVERDRAMATISERT KONFLIKT: At noe alvorlig har skjedd mellom John Arne Riise (t.v.) og Craig Bellamy (i midten), er utvilsomt. Men alvorlighetsgraden er overdrevet, mener Liverpools lokalavis å vite. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS/SCANPIX
- OVERDRAMATISERT KONFLIKT: At noe alvorlig har skjedd mellom John Arne Riise (t.v.) og Craig Bellamy (i midten), er utvilsomt. Men alvorlighetsgraden er overdrevet, mener Liverpools lokalavis å vite. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Hendelsen var ikke i nærheten av å være så voldelig som det har vært hevdet. Bellamy og Riise har skværet opp, flere stjernespillere ba om unnskyldning for å ha brutt portforbudet og alle har akseptert bøtene de har fått, skriver Liverpool-reporter Bascombe.

- Jeg har forstått det sånn at Bellamy har vært veldig ydmyk, og som supporter synes jeg det er vanskelig å dømme. Alle fortjener en ny sjanse. Men det er klart, det finnes grenser, sier Flatin om den skandaleforfulgte spilleren.

Saken legges lokk på

Hva som faktisk er sannheten om det som skjedde i Portugal, er ikke bare enkelt å finne ut av. Liverpool har lagt lokk på saken, og John Arne Riises agent, Jan Kvalheim, kan ikke uttale seg, sjøl om han gjerne vil.

- Jeg synes godt Liverpool kunne ha kommet ut med litt mer informasjon enn det de publiserte i går, kommenterer Flatin.

Ifølge Liverpool Echo kommer heller ikke Benitez til å si noe mer om hva som har skjedd og ikke skjedd.

Samtidig skal han være villig til å gi spillerne frihet under ansvar også i framtida, fordi han føler at handlingene først og fremst kan skrives på kontoen for ungdommelig dumhet.

Derfor frykter heller ikke Flatin at Liverpool igjen skal skjemmes av samme type tilstander som de såkalte «Spice Boys» sto for på nittitallet.

- Riise-vold er overdrevet

- Mitt inntrykk er at dette er en enkeltstående episode, og jeg tror ikke vi får «Spice Boys»-tilstander igjen. Rafael Benitez er dyktig på disiplin, og jeg stoler på at han ordner opp, sier Flatin.

Spanske Benitez forsøker nå å snu skandalen til noe positivt, fordi han håper spillerne har noe å motbevise - og at de føler at de skylder klubben en oppreisning.

- Det er mulig de kan bruke dette til noe positivt, ved at alle blir tvunget til å stå sammen. Litt som at tyskerne gjerne ikke lykkes i store mesterskap før det har vært litt bråk, sammenlikner Kopite-redaktør Flatin.

Onsdag spiller laget storkamp mot regjerende mesterligavinner, Barcelona, som også har opplevd en del bråk i det siste. Kampen er ekstra viktig for Liverpool fordi klubbledelsen vil overbevise sine nye, amerikanske eiere.

- Denne episoden er særlig uheldig rett før en så viktig kamp. Nå blir det viktig å rette alt fokus mot denne kampen, sjøl om denne saken fort blir tema på pressekonferansen i forkant, frykter Flatin.

SKANDALE-TYPER: Slik presenterte avisa News of The World nyheten om at John Arne Riise er blitt angrepet med golfkølle av lagkamerat Craig Bellamy.