STOR LIVERPOOL-DOMINANS: John Arne Riise finner bare plass til én av sine lagkamerater i Roma når han plukker ut ditt drømmelag av stjerner han selv har spilt med. Fotomontasje: Dagbladet.no
STOR LIVERPOOL-DOMINANS: John Arne Riise finner bare plass til én av sine lagkamerater i Roma når han plukker ut ditt drømmelag av stjerner han selv har spilt med. Fotomontasje: Dagbladet.noVis mer

Riise vraker Totti for Owen

Her er drømmelaget av stjernene han har delt garderobe med.

||| REYKJAVIK (Dagbladet): Det manglet ikke på advarsler da John Arne Riise i en alder av 17 år forlot Norge for en profftilværelse i Monaco.

Med fasiten i hånd, 12 år senere, er det vanskelig å konkludere annerledes enn at Roma-proffen valgte helt rett.

Riise har vært privilegert nok til spille sammen med noen av verdens beste fotballspillere, og på Dagbladets oppfordring har 29-åringen tatt ut et drømmelag av folk han har delt garderobe med gjennom proffkarrieren.

Det ble en vrien øvelse for Riise - som med tungt hjerte måtte ofre blant andre Roma-kaptein Francesco Totti.

- Jeg har så mange jeg kunne satt inn på alle plasser, og særlig på midtbanen og i angrepet var det vanskelig. Jeg har vært veldig heldig som har fått spille med så mange gode spillere, sier Riise til Dagbladet.

- Gjorde aldri en feil
På keeperplassen var han imidlertid aldri i tvil:

- Pepe Reina, det er et veldig enkelt valg. Han er god med beina, god på streken og en fantastisk person og keeper.

Venstrebacken var også en formalitet («den tar jeg selv, den er selvskreven»), mens Riise står igjen med tre alternativer til to stopperplasser.

Det slår ikke heldig ut for Jamie Carragher.

- Jeg går for Sami Hyypiä og Juan. Sami er en legende: Stor, sinnssykt gode pasninger og ballsikker, og leser spillet som få andre. Han har aldri hatt fart, men klarte på en måte å komme seg unna likevel. Juan i form er vanvittig god, taklingssterk, rask og god på hodet. Han og Carragher kriget om denne, sier Riise.

LUKSUSPROBLEM: - Jeg har vært veldig heldig som har fått spille med så mange gode spillere, sier Riise til Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
LUKSUSPROBLEM: - Jeg har vært veldig heldig som har fått spille med så mange gode spillere, sier Riise til Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

På høyrebacken rydder han derimot plass til Carragher - før han plutselig ombestemmer seg.

- Jeg setter Carragher der, han er en typisk forsvarsspiller. God på hodet og tar aldri sjanser. Jeg velger ham på høyreback. Eller forresten... hvem var høyreback da jeg kom til Liverpool? Stryk Carragher - Finnan skal inn på høyreback! Jeg glemte ham. Herregud. Han gjorde jo nesten aldri en feil, sier Riise.

- Blir ikke bedre
De to fremste leddene domineres sterkt av nåværende og tidligere Liverpool-spillere - hele fem av seks.

- Sentral midtbane er enkelt: Gerrard og Alonso. Det blir ikke bedre enn det. Gerrard er Gerrard, jeg trenger ikke si mer om ham. Alonso har verdens beste pasningsfot og er sinnssyk på å lese spillet. Jeg tenkte litt på Pizarro og De Rossi, men landet på de to jeg kjenner aller best, sier han.

På høyrekanten setter han opp Thierry Henry, som var i Monaco da Riise ankom klubben. På motsatt kant gir han Harry Kewell tillit.

- Han har vært mye skadet, men var en sinnssyk fotballspiller. Rett og slett.

- Og på spissplass?

- Der sleit jeg. Men jeg må velge Michael Owen og Fernando Torres. Totti og Vucinic er vanskelige å vrake, men jeg kan bare velge 11. Owen var på sitt beste da jeg kom til Liverpool, han var vanvittig kjapp og en ekte målscorer. En nytelse å spille med. Torres har et voldsomt steg, scorer mye og er sterk, sier Riise.

MÅ VIKE: Det spørs om Francesco Totti og Mirko Vucinic omfavner John Arne Riise på samme måte om dette drømmelaget finner veien til Roma-garderoben. Foto: AP Photo/Luca Bruno
MÅ VIKE: Det spørs om Francesco Totti og Mirko Vucinic omfavner John Arne Riise på samme måte om dette drømmelaget finner veien til Roma-garderoben. Foto: AP Photo/Luca Bruno Vis mer