VURDERTE HEVN: John Arne Riise sier i dag at han vurderte å hevne seg på Craig Bellamy etter at han ble angrepet med en golfkølle på hotellrommet, men at waliseren aldri møtte opp som avtalt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Fernando Bustamante
VURDERTE HEVN: John Arne Riise sier i dag at han vurderte å hevne seg på Craig Bellamy etter at han ble angrepet med en golfkølle på hotellrommet, men at waliseren aldri møtte opp som avtalt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Fernando BustamanteVis mer

Riise vurderte Bellamy-hevn

- Det kunne gått ganske galt.

|||(Dagbladet): Fredag runder John Arne Riise 30 år, og har dermed kommet i en alder som idrettsmann der det begynner å bli naturlig å se tilbake på en lang og innholdsrik karriere.

Riise har opplevd mer enn de fleste av sine jevnaldrende spillerkolleger, og blant de mer bisarre episodene, er da Riise ble angrepet av lagkamerat Craig Bellamy bevæpnet med en golfkølle.

I februar 2007 hadde Liverpool bevilget seg noen fridager på Algarvekysten i Portugal, og etter en fuktig kveld på byen, stormet Bellamy inn på hotellrommet til Riise, som hadde lagt seg for å sove.

I et intervju med TV 2 Sporten forteller jubilanten hvordan han var på nippet til å ta hevn på den temperamentsfulle waliseren, som fikk inn to treffere på Riise - én i kneet, én i hoften.

- Jeg så han kom inn på rommet mitt, og da gikk det tusen tanker gjennom hodet. Jeg så en golfkølle. Først trodde jeg at han køddet, men så prøvde han å slå meg over skinnleggen. Jeg tenkte at gjør jeg noe dumt nå kan karrieren min ryke, så jeg prøvde å prate meg ut av det. Men han hadde drukket en del, og var ikke mottagelig for prat, forteller Riise i dag.

Landslagsbacken slapp fra det med noen blåmerker, men var forberedt på at det kunne bli en ny konfrontasjon dagen etter.

- Det kunne gått ganske galt. Han sa han ville møte meg på rommet dagen etterpå. Jeg møtte opp, men han var ikke der,  sier Riise.

- Jeg var klar til å gjøre noe. Til å stå opp for meg selv. Jeg tar til meg mye, men et sted går grensen og den var nådd der. Jeg hadde bestemt meg for å møte ham for å se høre han hadde å si, men trenerne grep inn og vi fikk ordnet opp i det, forklarer han.

- Det var en hendelse vi begge skulle vært foruten, men han er egentlig en utrolig fin fyr og en veldig god fotballspiller, understreker Riise tre og et halvt år etterpå.

Noen dager etter at bråket ble kjent, møtte Liverpool Barcelona i Champions League på Camp Nou. Som en skjebnens ironi spilte både Riise og Bellamy en kjempekamp, og begge havnet på scoringslista da Liverpool la grunnlaget for det som senere skulle bli avansement på bekostning av den katalanske storklubben.

GALGENHUMORISTISK FEIRING: Slik feiret Craig Bellamy da han noen dager etter at episoden med John Arne Riise ble kjent, scoret mot Barcelona på Camp Nou. Foto: SCANPIX/AP Photo/Dave Thompson
GALGENHUMORISTISK FEIRING: Slik feiret Craig Bellamy da han noen dager etter at episoden med John Arne Riise ble kjent, scoret mot Barcelona på Camp Nou. Foto: SCANPIX/AP Photo/Dave Thompson Vis mer