Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riises Barcelona-fleip tok nye lagkamerater med storm: - Alle lo

En av Norges beste fotballspillere gjennom tidene er blitt en glad amatør. 

PRØVER SEG I 4. DIVISJON: John Arne Riise debuterte mandag kveld for sportsklubben Rollon i Ålesund. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
PRØVER SEG I 4. DIVISJON: John Arne Riise debuterte mandag kveld for sportsklubben Rollon i Ålesund. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Arne Riise (36) debuterte mandag kveld for Ålesund-klubben Rollon i 4. divisjon. Det ble 1-4-tap mot Hødd 2, men for sportsklubben Rollon ble kvelden smått absurd.

Både NRK, TV 2 og VG var på plass med kamerateam, forteller trener Alexander von Løwensprung til Dagbladet. For en fotballklubb som består av glade amatører er ikke dette hverdagskost. Men treneren understreker:

- John Arne er ikke her for å lage sirkus. Han er i Rollon for å spille fotball.

Og for dem som måtte tro at laget har fått «ei klyse» i garderoben, bør vennligst ta seg en bolle. Meritterte Riise - med 110 landskamper og seier i Champions League med Liverpool - bidrar med humør og kunnskap, forteller treneren.

- Vi hadde avslutningstrening der alle skulle skyte med feil fot. En av spillerne spurte hvor mange mål Riise har scoret med høyrebeinet. Han svarte: «Bare ett, mot Barcelona i Champions League.»

Trener von Løwensprung påpeker:

- Det ble sagt på fleip i en morsom setting. Allo lo. Og for enkelte gikk det opp hva vi har å gjøre med her.

Ny dimensjon

Rollon, som ligger på sjetteplass i 4. divisjon, består av leger i turnus, studenter, brannfolk og selvstendig næringsdrivende. At de plutselig er blitt lagkamerater med Riise - som er en av de største fotballspillerne i Norge gjennom tidene - bringer en ny dimensjon inn på feltet.

KONTRASTER: John Arne Riise vant Champions League med Liverpool i 2005. Her bærer han rundt på pokalen i tospann med Vladimir Smicer. Foto: NTB Scanpix
KONTRASTER: John Arne Riise vant Champions League med Liverpool i 2005. Her bærer han rundt på pokalen i tospann med Vladimir Smicer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han har sklidd godt inn. Selv om han er merittert, er han ydmyk og jordnær. Han er en av oss. En helt vanlig kar, forteller von Løwensprung.

- Det er sånn vi vil at det skal være. Vi ønsker at han skal oppleve det de andre gutta opplever: Ha et godt miljø og finne det sosiale aspektet ved fotballen. Tidligere har det vært en jobb, presset har alltid vært der. Nå er det en hobby og glede. Og han bidrar med sin kompetanse.

Trener von Løwensprung valgte å bruke Riise som spiss i debuten. 36-åringen fikk drøye 70 minutter.

- Hvorfor spiss?

- På dette nivået har han kvaliteter som gjør at han kan brukes som spiss. Han er ballsikker og god på avslutninger. Han er også et oppspillspunkt. Det er jeg som bestemmer hvor han skal spille. Han kan like godt være midtstopper. Vi bruker ham der vi trenger ham.

Skal bli bedre

Selv uttalte Riise til Sunnmørsposten etter debuten:

- Det skal bli bedre enn dette - mye bedre! Jeg har trent veldig mye i det siste, jeg har blant annet syklet 200 km den siste uka. Så jeg er faktisk litt stinn av trening. Det var veldig moro å spille en kamp som betydde noe igjen, selv om resultatet gjør meg veldig misfornøyd. Jeg hater å tape!

Hvor mange kamper Riise får, gjenstår å se. Men på dette nivået er det ikke uvanlig at spillere går litt inn og ut av laget. På sikt har han ambisjoner om å bli trener på høyt nivå. I tillegg holder han foredrag og dukker stadig opp i TV-ruta som fotballekspert.

Trener von Løwensprung sier:

- John Arne gjør ikke noe stort nummer ut av seg her. Han er flink til å ta seg av dem rundt seg. Han har på ingen måte tatt over garderoben. Du merker at han er erfaren. I en periode var det heksejakt på ham i media. Mye har vært ufortjent, noe har han lagt opp til selv. Men kanskje har han ikke fått den krediten og hyllesten han fortjener.

- Dette er en stor spiller. Han har oppnådd noe på alle nivåer. Han er en vinnerskalle. Nå ser han verdien som ligger i breddefotballen. Det er noe helt annet enn det han har vært med på de siste 20 åra. Det blir sikkert også stas for andre klubber å møte oss.

Sykler til trening

Rollon spiller mot Skarbøvik i neste kamp. Riise selv legger ikke skjul på at han trenger litt tid på å komme skikkelig i kampform.

- Han bor 12 kilometer fra banen og sykler til trening. Det er fordi han er lysten på fotball. Vi trener tre ganger i uka klokka 20.00. Vi ønsker å tilrettelegge for folk som jobber og har familie, påpeker trener von Løwensprung.

HØYDEPUNKTER: Da Brann-keeper Piotr Leciejewski kastet ballen rett i hæla på en forsvarsspiller, reagerte Pål André Helland lynraskt. Se den og alle scoringene fra kampen mellom Rosenborg og Brann her! Video: Fotball Media Vis mer