Riises CL-medalje stjålet fra loftsbod i Oslo

Mens eieren var i Nederland.

STJÅLET: Gullmedaljen John Arne Riise vant i 2005 er stjålet fra en loftsbod som tilhører en leilighet Riise leier på Majorstua i Oslo. Nå håper han tyven tar til fornuften og leverer tilbake medaljen. Foto: Julie Howden, EPA/Scanpix
STJÅLET: Gullmedaljen John Arne Riise vant i 2005 er stjålet fra en loftsbod som tilhører en leilighet Riise leier på Majorstua i Oslo. Nå håper han tyven tar til fornuften og leverer tilbake medaljen. Foto: Julie Howden, EPA/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet.no): Etter kampen mot Nederland i går kveld, fikk John Arne Riise den kjedelig beskjeden om at det hadde vært innbrudd i loftsboden som tilhører en leilighet han leier ved Majorstua i Oslo, skriver Aftenposten.no.

Blant gjenstandene som forsvant, var Champions League-medaljen han vant med Liverpool i 2005, da AC Milan ble slått etter den fantastiske snuoperasjonen i Istanbul.

- Jeg håper at vedkommende leverer tilbake det som er stjålet, sier Roma-proffen til Aftenposten.no.

I tillegg til den gjeve Champions League-medaljen, har tyven eller tyvene fått med seg en FA-cupmedalje og flere drakter som han har spart på gjennom karrieren.

Riise anmeldte tyveriet i går kveld, og planla ytterligere samtaler med politiet etter hjemkomst til Oslo i ettermiddag.

Det er uklart når innbruddet i boden fant sted, men det ble først oppdaget i går.

Medaljen var i nyhetene også i desember 2005, da The Sun hevdet at Riise hadde solgt medaljen på eBay. Det viste seg at bakgrunnen var en tøysevideo filmet med mobilen til en kompis. Da telefonen ble mistet, kom videoen på avveie. Nå ligger den blant annet på YouTube.