Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riises desperate bønn til NFF: - Alt jeg vil er å spille fotball

Har bestemt seg for å komme hjem til Norge.

(Dagbladet): John Arne Riise har bestemt seg for å komme hjem til Norge for å spille fotball.

«Jeg har bestemt meg for å flytte hjem og spille i Norge. Motivasjonen og lysten til å spille 3-5 år til er veldig stor», skriver Riise i et blogginnlegg.

Og ifølge Riise mangler det ikke på interesse fra norske klubber.

«Derfor er det fantastisk at telefonen ikke har stått stille de siste 48 timene fra norske klubber som vil ha meg», skriver han videre.

- Må termineres John Arne Riise signert spetember i fjor ny toårskontrakt med et spillseslkap. I kontrakten heter det at ålesunderen kan ta en pause fra avtalen for å muliggjøre spill i Tippeligaen.

Men en pause er ikke nok, ifølge Norges Fotballforbund.

De har tidligere vært tydelige på at Riises kontrakt med spillselskapet må termineres om han skal få spille i Tippeligaen.

- Vårt utgangspunkt er at kontrakten med Betsson må termineres om Riise skal spille i Tippeligaen. Å ta en pause fra avtalen er i utgangspunktet ikke nok. Samtidig er dette en ny problemstilling for oss, men utgangspunktet er veldig klart, har NFFs kommunikasjonssjef Ynge Haavik tidligere uttalt til Dagbladet.

Han vektlegger klubbenes forpliktelser gjennom ligasponsoravtalen med Norsk Tipping.

- Det er et krav at spillere som representerer klubben ikke skal samarbeide med eller bidra til å promotere konkurrenter, ettersom det er i strid med norsk lov på dette området, uttalte Haavik.

Riise skriver i dag at han ikke har noen planer om å avslutte samarbeidet med spillselskapet. Derfor kommer Riise nå med en bønn til NFF:

«Kjære NFF, alt jeg vil er å komme hjem og spille for en Norsk klubb i Tippeligaen eller Obos-ligaen. Gjøre mitt for å hjelpe min klubb og norsk fotball generelt. Dere vet også innerst inne at jeg kunne bidratt på mange måter.»

NFF er lei Til VG forteller Yngve Haavik i dag at NFF begynner å bli lei av å svare på spørsmål om Riise i denne saken.

- Vi kan ikke til enhver tid svare på hypotetiske problemstillinger knyttet til enkeltspillere og mulige konsekvenser dersom og viss at, sier Haavik og legger til:

- Spillaktørene har stor interesse av å holde denne diskusjonen levende og gjennom det oppnå den PR-effekten de ønsker. Det ønsker vi i minst mulig grad å bidra til. NFFs holdning er klar i dette spørsmålet, og vi vil for fremtiden svare på spørsmål knyttet til disse problemstillingene dersom en overgang er av konkret karakter, ikke hypotetisk, sier Haavik til VG.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram