KRITISK: Mannen med 110 landskamper - John Arne Riise - liker ikke det han ser av det norske landslaget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
KRITISK: Mannen med 110 landskamper - John Arne Riise - liker ikke det han ser av det norske landslaget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Riises hån mot Høgmo: - Bare fjas som kommer etter kampene

Storm etter nytt tap.

Norge - Hviterussland 0-1 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Sosiale medier kokte i natt etter at Norge tapte 1-0 for Hviterussland i privatlandskampen på Ullevaal. Trener Per-Mathias Høgmo mente tapet ga flere svar.

- Jeg er ikke bekymret, sa han på en pressekonferanse i går kveld.

- Bare fjas som kommer etter kampene. Svarene går på auto, skriver mannen med flest landskamper gjennom tidene, John Arne Riise, på Twitter.

15 tap

Hviterussland ligger som nummer 70 på FIFA-rankingen. Norge er på 50. plass. Kampen var den siste før alvoret starter i VM-kvalifiseringen mot Tyskland søndag.

Høgmo hadde håpet å se et lag som tettet igjen bakover og som viste relasjonelle ferdigheter i angrep. Men han fikk neppe de beste svarene han ønsket seg. Nå har han 15 tap på 31 kamper som landslagssjef.

- Managere blir vurdert etter resultat over tid. Har det vært bra nok etter forventningene og all praten? skriver Riise, som har 110 landskamper og nå er i indisk fotball.

Ikke minst på fotballandslagets egen Facebook-side raser debatten.

- Få Høgmo ut, tordner flere lesere.

TRENERE OG STØTTEAPPARAT: Per-Mathias Høgmo (nummer to fra venstre) og hans store støtteapparat sto samlet før kampen. Etterpå var det ikke like stor grunn til ro i rekkene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
TRENERE OG STØTTEAPPARAT: Per-Mathias Høgmo (nummer to fra venstre) og hans store støtteapparat sto samlet før kampen. Etterpå var det ikke like stor grunn til ro i rekkene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

«Et nytt lavmål for Høgmos Norge.» Slik lyder tittelen på kommentaren til Dagbladets Morten Pedersen i papiravisa i dag.

- Sjokkerende svak

Det er i det hele tatt lite positivt å spore dagen derpå.

- Jeg vet det er treningskamp og alt det der. Men det var en sjokkerende svak prestasjon av Norge, skriver fotballekspert Morten Langli på Twitter.

- Hvis en dårlig generalprøve gir god premiere, blir vi utenomjordiske mot Tyskland, skriver Aftenpostens Lars Tjærnås.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er også kritisk på Twitter:

- Jeg mente det burde skjedd noe etter kampene mot Ungarn. Selvfølgelig skjedde det ingenting. Nå er det inn i en ny kvalik og dette blir aldri VM.

Ikke bekymret

SLITER: Per-Mathias Høgmo har en jobb å gjøre før Tyskland-kampen søndag. Foto: Hans Arne Vedlog 
SLITER: Per-Mathias Høgmo har en jobb å gjøre før Tyskland-kampen søndag. Foto: Hans Arne Vedlog  Vis mer

Søndag venter Tyskland, som slo Finland 2-0 i sin generalprøve i går kveld. På pressekonferansen etter tapet ble Høgmo spurt om han var bekymret.

- Nei. Søndag blir det en helt annen kamp. Det blir et annet kampbilde. Her styrte vi kampen i perioder og det ble lite kontringsspill. Vi har en del kompetanse som vi ikke fikk betalt for.

- Er det en av Norges dårligste prestasjoner?

- Det er ikke noe nytt at vi sliter med å bryte ned lag på Ullevaal. Det skjedde med Estland hjemme, Aserbajdsjan hjemme og Ungarn hjemme. Vi har en del utfordringer med å score mot lag som ligger lavt.

Raseri

Sergej Krivets fra polske Wisla Plock scoret det avgjørende målet etter 56 minutter, på det mange mente var en feilaktig inngripen av keeper Ørjan Håskjold Nyland.

Men det er landslagstrener Høgmo som må tåle trykket rundt seg i dag.

- Når skal vi skifte regime på landslaget? Høgmo og co. får det ikke til. Skal vi fortsette å skru oss ned i den sorteste gryte? spør TV 2-profil John Hartvig Børrestad på Twitter.

- Pinlig, sa Stefan Johansen. Jeg applauderer evalueringen, skriver Morten Pedersen i papiravisa i dag.

- Søndag er det Tyskland. Huttemegtu!