Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riises historiske øyeblikk ble ødelagt av hans gamle venn: - Jeg er forbannet

Azar Karadas stjal showet i Ålesund.

IRRITERT: John Arne Riise var både frustrert, irritert og forbannet etter at hans første kamp i Ålesund siden 1998 endte i tap.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IRRITERT: John Arne Riise var både frustrert, irritert og forbannet etter at hans første kamp i Ålesund siden 1998 endte i tap. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Aalesund - Brann 1-2 (1-0)

ÅLESUND (Dagbladet): I serieåpningen mot Stabæk møtte 5941 tilskuere opp for å støtte AaFK. Mot Brann i dag ble tilskuerantallet nesten doblet - til 10013 tilskuere.

Det var neppe fordi sunnmøringene solgte inn seg selv på en veldig god måte i 0-3-tapet mot Haugesund i forrige kamp. Årsaken til tilskuerdoblingen var enkel: Byens hjemvendte sønn, John Arne Riise, var tilbake.

Stemningen var uvanlig god på Color Line Stadion. Det var som en reise i tid tilbake til da AaFKs hjemmekamper ble assosiert med fullt hus og enorm entusiasme.

Den tidligere Liverpool- og Roma-spilleren startet imidlertid oppgjøret på benken. Dermed måtte hjemmefansen vente med å få se dagens største trekkplaster.

Likevel kunne de juble raskt da Peter Orry Larsen fikk drømmetreff etter fem minutter. Etter 59 minutter utlignet imidlertid Remi Johansen og Brann. Få sekunder senere kom øyeblikket som hjemmefansen ventet på:

John Arne Riise ble byttet inn - til sin første kamp i Ålesund siden 1998 og sin første Tippeliga-kamp i hjembyen noensinne - i en uvant hengende spissrrolle.

- Rammen rundt kampen var til 10 av 10. Det var helt fantastisk og ga meg ekstremt mye energi. Jeg var utrolig gira. Det er utrolig kult at så mange møter opp og støtter oss. Da er det fryktelig irriterende at vi ikke klarer å ta poeng i denne kampen, sier Riise til Dagbladet.

- Det gjorde meg forbannet. Jeg måtte blåse litt ut i garderoben. Vi gjør ikke som vi ble enige om. Det irriterer meg grenseløst. Brann er et lag vi helst bør slå på hjemmebane, sier 35-åringen.

Festbremsen Karadas Riise viste at det fortsatt er kraft i skuddfoten, men gjensynet med AaFK-fansen ble langt ifra noen drøm. I stedet stod en annen rutinert ringrev, Azar Karadas, fram og stanget inn 2-1 til Brann.

Dermed snøt Karadas, som snakket mye med Riise under oppvarmingen, sin tidligere landslagskompis for festen han hadde håpet på.

- Det var hyggelig å se John Arne igjen. Vi snakket om alt mulig. Han er en fantastisk fyr, sier Karadas til Dagbladet.

- Han fikk ikke den festen han hadde håpet på. Sånn er fotballen. Det var deilig at vi klarte å snu kampen til vår fordel, forteller matchvinneren.

Også Brann-kaptein Vadim Demidov smilte bredt etter snuoperasjonen.

- Dette er noe helt annet enn det vi gjorde sist gang vi var i Tippeligaen. Vi viser høy lagmoral og kjemper for hverandre. Det er veldig gledelig, sier Demidov til Dagbladet.

- Er Brann et lag å regne med på øvre halvdel?

- Haha, nei, det vil jeg ikke si noe om. Vi er Brann og kommer fra Bergen og er glade i å ta av. Vi skal ikke gjøre det nå, forteller Demidov.

Orrys drømmetreff Selv om AaFK-fansen ikke fikk se John Arne Riise fra start, fikk de raskt noe å glede seg over. Etter fem minutter ble den fullsatte arenaen servert et drømmemål.

Aron Thrandarsons stuss endte opp hos Peter Orry Larsen i mellomrommet. Midtbanespilleren med flest Tippeliga-kamper i AaFK-historie, banket til fra 20 meter. Skuddet var perfekt og suste opp i vinkelen på vakkert vis.

Brann var stadig vekk farlig frempå, og etter 20 minutter fikk Daniel Braaten en særdeles god mulighet da han havnet alene med Andreas Lie. Men akkurat da den tidligere landslagsvingen skulle avslutte, ble han stoppet av en oppoffrende Mikkel Kirkeskov.

Tidsreise Etter 22 minutter jublet AaFK-fansen igjen da storebror Riise reiste seg opp og startet oppvarmingen.

Deretter tok hjemmefansen i bruk gamle supportersanger som fikk i gang hele stadion. Slike scener har ikke fotballen i Ålesund sett på veldig mange år. Det var som å være på en reise tilbake i tid.

Brann skapte en ny god sjanse etter en drøy halvtime, men Vadim Demidovs heading gikk like utenfor stolpen. Fem minutter før pause rullet AaFK opp et vakkert angrep langs høyrekanten, men det ble bare nesten.

Dernest fikk Braaten en ny god sjanse, men Lie slapp med skrekken.

Brann-utligning og Riise-debut I det 59. minutt utlignet Brann etter en keepertabbe fra Andeas Lie. Skuddet til Remi Johansen var hardt og fikk en liten bue, men gikk midt på AaFK-keeperen. Likevel suste ballen i nota, og Brann-fansen kunne juble.

Så svarte AaFK-trener Trond Fredriksen med å gi hjemmefansen det de hadde ventet på i en time: John Arne Riise ble byttet inn - til sin første kamp i Ålesund siden 1998 og sin første Tippeliga-kamp i hjembyen noensinne. Det utløste stormene applaus på Color Line Stadion, selv om det hele skjedde bare sekunder etter Johansens scoring.

Riise gikk inn i en hengende spissrolle og virket ekstremt motivert i sin nye rolle for sin nye klubb. Eter 71 minutter stilte Riise seg opp til å ta frispark fra 35 meter. Forventningene på stadion steg, men skuddet gikk via muren og til corner.

Helten Karadas Fem minutter senere testet 35-åringen venstrefoten ut på ny, men den knallharde suseren gikk like over.

Etter 81 minutter kontret Brann fem mot to, hvilket endte i en megasjanse for Erik Huseklepp. Skuddet til den tidligere England- og Italia-proffen gikk imidlertid via Lie og like utenfor lengste stolpe.

I stedet var det en annen tidligere utenlandsproff som slo til. Azar Karadas raget høyest på en corner etter 83 minutter, vant duellen med Riise og headet Brann opp i 2-1.

Dermed tok bergenserne årets første trepoenger i Ålesund.

HISTORISK: John Arne Riise ble i det 59. minutt mot Brann byttet inn til sin første Tippeliga-kamp i Ålesund noensinne. Den historiske kampen med fulle tribuner ble imidlertid ikke som sunnmøringene hadde håpet på.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HISTORISK: John Arne Riise ble i det 59. minutt mot Brann byttet inn til sin første Tippeliga-kamp i Ålesund noensinne. Den historiske kampen med fulle tribuner ble imidlertid ikke som sunnmøringene hadde håpet på. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!