OPTIMIST: John Arne Riise har tro på Liverpool denne sesongen, men mener gamleklubben bør forsterke stallen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OPTIMIST: John Arne Riise har tro på Liverpool denne sesongen, men mener gamleklubben bør forsterke stallen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Riises melding til Klopp: - Liverpool trenger en ny venstreback

John Arne Riise (35) beskriver arvtaker Alberto Moreno (24) på samme måte som han selv ble skildret. Likevel oppfordrer Riise gamleklubben til å forsterke.

(Dagbladet): Steven Gerrard valgte John Arne Riise på venstrebacken på sitt drømmelag i Liverpool etter nordmannens 234 kamper og 31 mål for den engelske storklubben. Større kompliment er vanskelig å få.

Riise var kjent for sine offensive bidrag - svært få venstrebacker i verden banket inn like mange mål som ham - men var ikke like dominerende i det defensive spillet.

- Han kan gå framover, men ikke forsvare, sa Jamie Carragher spøkefullt til at Gerrard plukket Riise til sitt lag.

Beskrivelsen er ikke ulik den mange forbinder med Liverpools nåværende venstreback, spanjolen Alberto Moreno. 24-åringen er god offensivt, men mindre solid i motsatt ende av banen.

HØY STATUS: John Arne Riise fikk æren av å spille sammen med andre Liverpool-legender som Ian Rush og Steven Gerrard i vinter. Nå uttaler han seg om gamleklubben. Foto: NTB Scanpix
HØY STATUS: John Arne Riise fikk æren av å spille sammen med andre Liverpool-legender som Ian Rush og Steven Gerrard i vinter. Nå uttaler han seg om gamleklubben. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Riises råd til Klopp

Selv om Riise og arvtaker Moreno har mange likheter, anbefaler nordmannen manager Jurgen Klopp å kjøpe en ny venstreback.

- Jeg kan se hvorfor Liverpool leter etter en ny venstreback. Jeg er stor fan av Moreno, men han har blitt straffet for ofte når han har vært ute av posisjon. Jeg synes han trenger mer konkurranse om plassen, sier Riise til Sky Sports.

- Moreno er offensiv, sterk og rask, men du kan ikke være så ofte ute av posisjon som han er, mener mannen med flest norske landskamper gjennom historien.

Skryter av omskolert Milner

I sesongoppkjøringen har Klopp eksperimentert med allsidige James Milner på venstrebacken. Riise er ikke negativ til det.

- Milner er en spiller som kan spille overalt. Han gir alltid 110 prosent, og jeg liker alltid å se ham spille på grunn av den enorme innsatsen, forteller Riise,

- Han er ikke den mest teknisk begavede eller raskeste, men gir alltid alt, uansett. Alle lag trenger sånne spillere. Å bekle flere posisjoner er også bra og viser at han setter laget først, sier Riise og skildrer Milner litt på samme som ham selv.

Riise er nemlig selv klar på at han ikke hadde det største teknisk talentet, men skapte en eventyrlig karriere på rå innsats.

Vil tilbake til Anfield

TRIVES: John Arne Riise  har bosatt seg i hjembyen Ålesund, men følger fortsatt nøye med på det som skjer i Liverpool og ønsker seg tilbake en vakker dag, kanskje like vakker som på dette bildet fra Fjellstua i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRIVES: John Arne Riise har bosatt seg i hjembyen Ålesund, men følger fortsatt nøye med på det som skjer i Liverpool og ønsker seg tilbake en vakker dag, kanskje like vakker som på dette bildet fra Fjellstua i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Etter en tung vårsesong i comebacket i gamleklubben AaFK, la Riise opp i sommer. Til Dagbladet fortalte sunnmøringen at han drømmer om å returnere til Liverpool, gjerne i en trenerrolle.

- Hvis jeg skal bli trener, går jeg «all in» med store ambisjoner. Da vil jeg nå toppen. Jeg har et navn og en karriere som gjør det enklere å få trenerjobber i utlandet. Jeg ser for meg å starte i Norge, som Ole Gunnar Solskjær, og ta steget ut. Kanskje jeg kan bli assistenten til Steven Gerrard eller Jamie Carragher en dag, sa Riise til Dagbladet i vår.

- Hvis Gerrard tar over Liverpool en dag, blir du hans assistent. Så får han sparken og du tar over?

- Hahaha, ja, det hadde vært noe. Hvis Gerrard blir Liverpool-manager, får nok jeg nøye meg med å bli klubbens fysiske trener. Det hadde vært fantastisk det også. Det hadde vært en drøm å komme tilbake til Liverpool en dag. De har en stor plass i hjerte mitt og er en viktig del av livet mitt.

Skryter av Klopp

Riise har sansen for Klopp som manager og tror tyskeren er rett mann for Liverpool. Av tidligere trenere 35-åringen har hatt, skryter han spesielt av Rafael Benitez.

- Jeg tror Klopp er helt riktig mann for Liverpool. Jeg har lært veldig mye av de trenerne jeg har hatt, spesielt Rafa, som jeg fortsatt har mye kontakt med. Jeg har også jevnlig kontakt med Claudio Ranieri.

- Selv om man bytter klubber og managere ofte, synes jeg det er viktig å bevare kontakten. Da kan jeg forhåpentligvis få hjelp en gang jeg trenger det, forteller ålesunderen.