NORGE-RETUR: 
John Arne Riise og hans kone Louise Angelica Riise flytter trolig hjem til Norge neste år.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NORGE-RETUR: John Arne Riise og hans kone Louise Angelica Riise flytter trolig hjem til Norge neste år. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Riises nye kontrakt gjør Tippeliga-drømmen mulig

Signerte ny avtale med Betsson.

(Dagbladet): John Arne Riise har aldri spilt i Tippeligaen før. Han tok steget rett fra 1. divisjonsspill i AaFK til den franske storklubben Monaco i 1998 og har spilt i det store utland etter det.

Våren 2016 kan Riise få sin Tippeliga-debut i en alder av 34 år. Det muliggjør den nye Betsson-avtalen som ålesunderen signerte i dag.

Avtalen strekker seg over to år, 2016 og 2017, og åpner for at Dehli Dynamo-spilleren kan ta en pause fra Betsson-avtalen.

Dermed kan han spille vårsesongen 2016 og 2017 i Norge.

- Jeg er utrolig takknemmelig og glad for at Betsson brakte opp denne løsningen. Det gir meg muligheten til et lite fotballeventyr hjemme i Norge også, sier Riise til Betssonbloggen.

I så fall er det etter all sannsynlighet gamleklubben AaFK som gjelder, all den tid storebror Riise der kan gjenforenes med lillebror Bjørn Helge Riise.

Da Riise i sommer lekte med tanken om å ta en pause fra Betsson-avtalen, som han nå har muligheten til i kraft av sin nye kontrakt, var generalsekretær i Norges Fotballforbund Kjetil Siem positiv til denne løsningen. 

Derfor har sjansen økt for at Riise kan spille Tippeliga-fotball neste sesong. Men det er fremdeles noen utfordringer: Les NFFs negative melding til Riise her.

Der sier NFFs kommunikasjonssjef Ynge Haavik til Dagbladet at Riises kontrakt i utgangspunktet må termineres og at en pause likevel ikke er nok.