Riises råd til Ødegaard: - Ikke gjør som meg

Etter supertalentets storspill.

Strømsgodset - LSK 2-1

MARIENLYST STADION (Dagbladet): Martin Ødegaard var kampens store spiller i Strømsgodsets 2-1-seier mot Lillestrøm i går kveld.

15-åringen scoret to mål og briljerte for hjemmelaget.

- Du ser han er en fantasisk god fotballspiller. Du ser stor forskjell på ham fra starten av sesongen og nå. Han er blitt mer voksen. Det kommer av at han har fått mer tillitt, sier LSK-spiller Bjørn Helge Riise til Dagbladet.

Ødegaard jobbet hardt i de 84 minuttene han fikk på banen og fikk også et gult kort.

- Alle ser at han er blitt bedre defensivt. Det må han for å lykkes i utlandet. Han er blitt en meget god spiller, sier Riise.

- Klar Riise dro selv til belgiske Standard Liège i 2003 som 19-åring. Men slet med spilletid og reiste til Lillestrøm i 2005. Han hadde også et kort låneopphold i Brüssels bak seg.

- Ødegaard må reise et sted han får spilletid. Han kan ikke sitte på benken slik jeg gjorde. Han må være kynisk og velge et sted der han blir garantert spilletid på førstelaget, sier Riise.

- Tror du han er klar for et høyere nivå?

- Han holder et veldig, veldig høyt Tippeliga-nivå. Jeg tror ikke han mistet ballen en eneste gang i dag. Han er klar for større oppgaver dersom han selv ønsker det. Men hvor han reiser er opp til ham selv, sier Riise.

Taus Ødegaard selv ønsker minst mulig snakk om hvor han spiller i framtida.

TIPS: Lillestrøms Bjørn Helge Riise mener Martin Ødegaard er klar for utlandet, men at han må gå til en klubb som garanterer spilletid.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TIPS: Lillestrøms Bjørn Helge Riise mener Martin Ødegaard er klar for utlandet, men at han må gå til en klubb som garanterer spilletid. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Det stemmer at det fort kan bli noen besøk hos europeiske klubber etter sesongen. Men det er for å være sikker på et eventuelt valg i framtida, sier Ødegaard.

Godset-spilleren legger til at det bare er aktuelt å spille for en klubb der han er en del av A-stallen.

Godset-trener David Nielsen vil ikke si noe om Ødegaards framtid til pressen.

- Hvis jeg blir spurt av Martin om råd, så sier jeg det til ham. Jeg har en tydelig mening, men det vil jeg ikke si. Martin kan spille for alle lag i hele verden. Men akkurat nå spiller han her og trener her, sier Nielsen til Dagbladet.