DØDT LØP: Romas Daniele De Rossi har akkurat sendt Roma i føringen i oppgjøret mot Inter. Det skiller nå bare ett poeng i toppen av Serie A. Foto: REUTERS
DØDT LØP: Romas Daniele De Rossi har akkurat sendt Roma i føringen i oppgjøret mot Inter. Det skiller nå bare ett poeng i toppen av Serie A. Foto: REUTERSVis mer

Riises Roma senket Inter i gigantdrama

Dødt løp i Serie A.

|||

John Arne Riises Roma seiler videre mot det som kan ende i seriegull. Inter og José Mourinho ble slått 2-1 hjemme lørdag.

— Dette er en fantastisk kveld. Vi har jaktet på dette en stund. Nå har vi sjansen til å oppfylle drømmen om gull, sier matchvinner Luca Toni etter kampen.

Dermed skiller det bare ett poeng i Inters favør på tabellen. Riise var på plass fra start for 29. gang av 31 mulige denne sesongen. Daniele De Rossi ordnet 1-0 etter en keepertabbe av Julio Cesar.

Diego Milito utlignet 21 minutter inn i annen omgang. Så var det klart for Luca Toni. Den innleide Bayern München-spissen styrte inn et skudd fra innbytter Rodrigo Taddei.

Dermed har Roma 21 seriekamper på rad uten tap. Forrige nederlag kom 28. oktober. Laget er som forvandlet under Claudio Ranieris ledelse.

ÅPNINGSMÅL: AS Romas Daniele De Rossi feirer sitt mål med ellevill Roma-jubel. Foto: REUTERS
ÅPNINGSMÅL: AS Romas Daniele De Rossi feirer sitt mål med ellevill Roma-jubel. Foto: REUTERS Vis mer

Han overtok etter Luciano Spalletti 1. september.

Krise

Inter har nå tapt 16 av de siste 27 mulige poengene i serie A. Dermed er en soleklar ledelse kastet bort. Plutselig er duellen om tittelen - «Lo Scudetto» - reell mellom tre lag.

Også Milan har sjansen nå. Slår de Lazio søndag, melder laget seg på for fullt og vil bare være ett poeng bak Inter.

Serien avsluttes 16. mai. Roma har vunnet serie A tre ganger i historien, sist i 2001.

Inter er klar for kvartfinalen i mesterligaen. Men skulle klubben gå glipp av ligatrofeet, vil det være krise for den portugisiske sjefen. Inter er ligamester de fire siste sesongene.

Lørdag spredte frustrasjonen seg i laget. Hele sju spillere fikk gult kort.

Påskeaften er det i gang igjen i Italia. Da reiser Roma til Bari. Inter får Bologna på besøk, mens Milan tar en tur til Cagliari.


(NTB)


GOD RIISE: John Arne Riise hadde flere gode skuddforsøk, men kom ikke på skåringslista i oppgjøret. Foto: AFP
GOD RIISE: John Arne Riise hadde flere gode skuddforsøk, men kom ikke på skåringslista i oppgjøret. Foto: AFP Vis mer