Riises straffe-sjokk

Ti minutter gjensto da dommeren pekte på straffemerket. Arsenals Francis Jeffers stupte, og John Arne Riise forsto ingen ting. Liverpool ble snytt for seieren.

LONDON/OSLO (Dagbladet): Liverpool kom til Highbury i går uten nevneverdig sjøltillit etter åtte kamper på rad uten seier. Etter å ha blitt rundspilt i første omgang, kom de røde mer og mer inn i kampen. Da Danny Murphy sendte Liverpool i føringen etter 70 minutter, håpet spillerne og manager Gerhard Houllier at den vonde tida gikk mot slutten. Men dommer Winter ville det annerledes. - Jeg mener Jeffers stupte, og det kunne alle se, sier Houllier til Sky Sports. - John Arne dro ikke Arsenal-spissen i trøya, derfor var det aldri straffe.

Fire røde kort

Det skjer alltid mye når Arsenal og Liverpool møtes. Forrige sesong spilte de tre ganger mot hverandre, og det ble delt ut fire røde kort. I fjor endte oppgjøret på Highbury også 1- 1. Da scoret John Arne. Nå ble han Liverpools ufortjente syndebukk. Men etter kampen viste fansen hva de mener om den norske venstrebacken. Da han gikk ut til den ventende spillerbussen, sto flere hundre tilhengere og sang Riise-sangen. John Arne svarte med et smil og tommelen i været, men tok seg ikke tid til å snakke med Dagbladets utsendte eller skrive autografer.

Verste periode

Liverpools sentrale midtbanespiller Steven Gerrard sa at klubben måtte få med seg noe fra Highbury, og at det var viktig ikke å tape. - Vi er stadig med i kampen om ligatittelen, selv om det blir tøft, sier Gerrard. - Det viktigste var å ikke tape mot Arsenal, for da hadde vi vært ute av det. Liverpool er inne i sin verste periode på 50 år. I sesongen 1953/54 spilte klubben 14 kamper på rad uten seier, og klarte bare fem poeng. Nå har de røde spilt ni og sikret seg fire. Forrige gang rykket Liverpool ned, det gjør de ikke nå. - Vi er i ferd med å bli bedre og bedre, sier manager Houllier. - Vi har ikke tapt på fire kamper. Arsenal har fremdeles en solid ledelse til Chelsea og Manchester United. Gunners hadde sjanser nok til å vinne kampen, men måtte til slutt ha hjelp av dommeren til å sikre ett poeng. Det så stygt ut da Sol Campbell lagde straffe 15 minutter etter pause, da han klart felte Liverpools Milan Baros. - Jeg syns det var en god takling, sier Campbell. - Men dommeren mente det var felling. Campbell var skuffet på Arsenals vegne over at de ikke sikret seg alle poengene etter sjanser og spill. - Men fra vår posisjon med fem poengs ledelse vi vinne ligatittelen, sier han.

- Racet starter nå

Fire minutter på overtid hadde Arsenal en eventyrlig mulighet til å kapre tre poeng. Venstreback Ashley Cole kom seg fri helt nede på kanten og slo en perfekt ball gjennom Liverpool-forsvaret. Fra fem meter og rett foran buret skulle brasilianske Gilberto bare putte ballen i mål, men presterte å sette den 30 cm utenfor. - Seier på Highbury hadde vært godt, sier Gerhard Houllier. - Men tittelracet starter nå, sier manageren som måtte se at Michael Owen forlot banen med strekkskade. PS! 2. januar åpner overgangsvinduet igjen. Manager Gerhard Houllier skal ha fått 15 millioner pund (snaue 170 millioner kroner) å handle for. Øverst på ønskelista står Charlton-backen Paul Konchesky.

Arsenal - Liverpool 1 - 1

Mål: 0 - 1 Murphy (str. 70), 1 - 1 Henry (str. 80)

STRAFFESITUASJONEN: Her er øyeblikket hele Highbury og millioner av TV-seere snakket om etter kampen. Dommeren mener Liverpools John Arne Riise er ute med armen og hindrer Francis Jeffers innenfor 16-meteren.
NEDBRUTT: John Arne Riise var alt annet enn i godt humør over straffeavgjørelsen.