Rijkaard skjønner fansens sinne

Men Barca-sjefen nekter å trekke seg.

• Direkte 20.45: Roma - Manchester United og Schalke 04 - Barcelona

(Dagbladet.no): Foran kveldens kamp mot tyske Schalke 04 står Barcelona med fattige én seier på de siste sju kampene i Primera Division, noe som har vakt sterke reaksjoner.

Lagets nederlandske manager Frank Rijkaard forstår fansens sinne og frustrasjon.

- Fansens sinne er forståelig - de har rett til å være sinte - men dette kan kanskje virke som motivasjon foran denne kampen, ved at vi kan vise oss fra en god side, sier han, ifølge ESPN.

- Dette er vår sjanse til å rette på ting, tillegger han.

- Føles veldig surt

Rijkaard vil ikke legge skylda på noen spesielle, og han velger i stedet å fokusere på hvor uheldige Barcelona var da laget tok «en Bolton» - og kollapset borte mot Betis.

- Det er helt normalt å være skuffet etter et tap, og dette var et vanskelig og komplisert øyeblikk. At vi tapte denne kampen, er utrolig, men sånn er fotball, konstaterer han.

ET BILDE SIER MER ENN TUSEN ORD: F.v.: Carles Puyol, Frank Rijkaard og Gabriel Milito. Foto: DIEGO TUSON/AFP/SCANPIX
ET BILDE SIER MER ENN TUSEN ORD: F.v.: Carles Puyol, Frank Rijkaard og Gabriel Milito. Foto: DIEGO TUSON/AFP/SCANPIX Vis mer

- Når du leder 2-0 på bortebane, så skal du ikke tape. Det føles veldig surt, fortsetter den hardt pressede manageren.

- Vil ikke vurdere å si opp

Han nekter likevel å vurdere sin stilling som sjef for den spanske storklubben.

- Vi kan ikke kaste bort tida på å tenke på å slutte. Dette var bare et tap, og det vil ikke påvirke meg når vi nå står foran en stor Champions League-kamp mot et godt lag, forsikrer den tidligere storspilleren.

Schalke 04 slet på sin side med å score i generalprøven foran dagens kamp. Ni klare målsjanser var ikke nok mot Karlsruhe.

- Vi må gå raskere framover, for å åpne flere muligheter. Vi trenger å skape enda flere sjanser, mener Rosenborg-dödar Kevin Kuranyi, ifølge Guardian.

Rijkaard skjønner fansens sinne