Rijkaard tror «tjukkas»-bildet lyver

Ronaldinho mobbes som feit.

(Dagbladet.no): Etter Barcelonas overraskende hjemmetap for Liverpool i midtuka trengte spansk presse en syndebukk. Sportsavisa AS pekte ut Ronaldinho - som de mente begynte å minne faretruende mye om ruslebiffen fra fjorårets VM, Ronaldo.

«Nå er også Ronaldinho blitt feit», konkluderte avisa.

Bildene av Ronaldinho i det han går av banen kan tyde på at AS har et poeng. Selv om han nok har et godt stykke igjen før han kan kalles feit, framstår ikke ballkunstneren framstår like fit som tidligere.

Manager Frank Rijkaard tror ikke bildene yter Ronaldinho rettferdighet.

- Når bildet tas ganske nært, og lyset er utilstrekkelig eller det er bevegelse, kan det forvrenge virkeligheten mye. Og i dette tilfellet har jeg mine tvil om bildet viser sannheten, sier Rijkaard ifølge nyhetsbyrået PA.

Barca-treneren stoler uansett på klubbens medisinske apparat, som gjennomfører regelmessige tester på spillernes fysiske form.

- Når noe påkaller deres oppmerksomhet, jobber de sammen med spilleren for å løse det, sier han.

Får lett skylda

STOR FORSKJELL: Bildet til venstre er tatt etter Barcelonas kamp mot Liverpool forrige onsdag. Bildet til høyre er tatt etter Barcelonas kamp mot Werder Bremen 5. desember 2006. Forskjellen er tydelig. Foto: EPA/AP
STOR FORSKJELL: Bildet til venstre er tatt etter Barcelonas kamp mot Liverpool forrige onsdag. Bildet til høyre er tatt etter Barcelonas kamp mot Werder Bremen 5. desember 2006. Forskjellen er tydelig. Foto: EPA/AP Vis mer

Ronaldinhos lagkamerater Javier Saviola og Lionel Messi har kommet Ronaldinho til unnsetning, og sagt at det ikke finnes noen grunn til å klage på brassen.

- Når noe går galt for laget, får Ronaldinho alltid skylda. Når han scorer, er han best i verden. Han har scoret 16 mål så langt denne sesongen, så det er ingen grunn til å klage, sa Messi.

Frank Rijkaard er helt på nett med den unge argentineren.

- Det er trist å se hvordan folk skifter mening så lett om en spiller som har gitt så mye til denne klubben. Det er takket være sin mentale styrke at Ronnie er der han er i dag, og vinner titler og priser, sier Barca-treneren.

• Din mening: Tror du bildene av Ronaldinho gjenspeiler virkeligheten?

<B>FÅR GJENNOMGÅ:</B> Spansk sportspresse mener Ronaldinho begynner å minne om Ronaldo.
<B>TVILER:</B> Frank Rijkaard fester ikke lit til de ferske bildene av Ronaldinho.