Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rik onkel gjør comeback

Synet av de sportslige musklene Molde har begynt å pumpe opp, ble for fristende. Nå er Bjørn Rune Gjelsten tilbake med kontanter og engasjement.

TILBAKE I MOLDE-SIRKUSET:  Lukten av sagmugg og synet av sportslige muskler får Bjørn Rune Gjelsten til å spytte store summer i fotballen igjen. 18 år etter at han engasjerte seg i Molde for første gang. FOTO: Erik Hattrem /Dagbladet
TILBAKE I MOLDE-SIRKUSET: Lukten av sagmugg og synet av sportslige muskler får Bjørn Rune Gjelsten til å spytte store summer i fotballen igjen. 18 år etter at han engasjerte seg i Molde for første gang. FOTO: Erik Hattrem /Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet):
Klubbformann Erik Berg startet gårsdagens pressekonferansen med å fortelle hvor viktig det var med ryddig økonomi - og pressekorpset sukket. De fleste frammøtte forventet nye spillere.

De fikk Bjørn Rune Gjelsten, som nok en gang skal investere i Molde.

20 millioner kroner får Ole Gunnar Solskjær til kjøp av spillere.

—Det vil bli stiftet et aksjeselskap som skal stå for investeringen, sier Gjelsten til Dagbladet.

Kom i privatjet Gjelsten ankom Molde i sitt eget private Falcon 900 EX jetfly da han skulle meddele sitt nye engasjement i klubben. Utenom pengene, stiller Gjelsten medisinsk utstyr og kompetanse til disposisjon for klubben.

Gjelsten sier han alltid har hatt sterke følelser for klubben, men det som har skjedd den siste tiden har lokket investoren tilbake i rekordfart. Før jul lovet han millioner av kroner og en rekke landslagsspillere. Nå er pengene på plass. Innkjøp av klassespillere overlater han til Solskjær og klubbens sportslige ledelse.

Lang fartstid Nesten 18 år er gått siden han kom inn sammen med Kjell Inge Røkke og berget klubben fra konkurs.

—Ole Gunnar Solskjær er hjemme igjen, en viktig faktor for mitt engasjement. Hans verdier og holdninger er med å gi klubben et løft. Men penger er ikke synonymt med suksess, sier Gjelsten.

Komfortabel med mediarollen På spørsmål fra Dagbladet om han har savnet å være fotballinvestor med jetfly og mediedekning, smiler Gjelsten og svarer:

—Det er vanskelig ikke å bli lagt merke til om man er med på dette. Fotball er den idretten som får de største overskriftene, jeg burde kanskje ikke si det som gammel langrennsmann, men jeg liker å være med på dette, avslutter han.

I dag klokken 10 har Ole Gunnar Solskjær sin første trening med laget og litt senere på dagen holder klubben sin tredje pressekonferanse denne uken. Dagbladet følger begge seansene.

VIKTIG FAKTOR: OLe Gunnar Solskjær er en av de viktigste motivasjonsfaktorene bak Gjelstens pengeinnsprøtning.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VIKTIG FAKTOR: OLe Gunnar Solskjær er en av de viktigste motivasjonsfaktorene bak Gjelstens pengeinnsprøtning. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media