Rike får egen minnepris

Hedres av sine skyttervenner.

Avdøde NRK-kommentator Kjell Kristian Rike skal hedres av sine skyttervenner. Det Frivillige Skyttervesenet vil onsdag skifte navn på «Prinsekanna» til Kjell Kristian Rikes minnepremie.

- Det er ikke lite hva Rike har gjort for DFS og Skytter-Norge. Derfor vil skytterstyret onsdag vedta å skifte navn på denne premien, sier assisterende generalsekretær i DFS, Terje Vestvik, til Rakkestad Avis.

Prinsekanna er en sølvkanne som tilfaller toeren på landsskytterstevnet. Rike, som døde av lungekreft i mai, ble selv skytterprins i 1972.

Landsskytterstevner de siste 32 årene har vært ensbetydende med Rike. Han tok over kommentatorjobben fra Knut Bjørnsen og Per Jorsett i 1976 og klarte å gjøre landsskytterstevnet nærmest til allemannseie på NRK.

Fra årets landsskytterstevne i Førde er det Tord Berthinussen som skal lede NRKs sendinger.

- Vi må ha tre mann i Rikes jobb, men vi skal vel klare det, sier Berthinussen med 16 landsskytterstevner bak seg som utegående reporter.

(NTB)

FOLKEKJÆR: En fullsatt Trøgstad Kirke hedret Kjell Kristian Rike i begravelsen i mai. Langrennssjef Åge Skinstad var en av dem som holdt minnetale. Nå hedres også Rike av skytter-Norge, med en egen minnepris. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FOLKEKJÆR: En fullsatt Trøgstad Kirke hedret Kjell Kristian Rike i begravelsen i mai. Langrennssjef Åge Skinstad var en av dem som holdt minnetale. Nå hedres også Rike av skytter-Norge, med en egen minnepris. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
Rike får egen minnepris