Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rike får egen minnepris

Hedres av sine skyttervenner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde NRK-kommentator Kjell Kristian Rike skal hedres av sine skyttervenner. Det Frivillige Skyttervesenet vil onsdag skifte navn på «Prinsekanna» til Kjell Kristian Rikes minnepremie.

- Det er ikke lite hva Rike har gjort for DFS og Skytter-Norge. Derfor vil skytterstyret onsdag vedta å skifte navn på denne premien, sier assisterende generalsekretær i DFS, Terje Vestvik, til Rakkestad Avis.

Prinsekanna er en sølvkanne som tilfaller toeren på landsskytterstevnet. Rike, som døde av lungekreft i mai, ble selv skytterprins i 1972.

Landsskytterstevner de siste 32 årene har vært ensbetydende med Rike. Han tok over kommentatorjobben fra Knut Bjørnsen og Per Jorsett i 1976 og klarte å gjøre landsskytterstevnet nærmest til allemannseie på NRK.

Fra årets landsskytterstevne i Førde er det Tord Berthinussen som skal lede NRKs sendinger.

- Vi må ha tre mann i Rikes jobb, men vi skal vel klare det, sier Berthinussen med 16 landsskytterstevner bak seg som utegående reporter.

(NTB)

FOLKEKJÆR: En fullsatt Trøgstad Kirke hedret Kjell Kristian Rike i begravelsen i mai. Langrennssjef Åge Skinstad var en av dem som holdt minnetale. Nå hedres også Rike av skytter-Norge, med en egen minnepris. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FOLKEKJÆR: En fullsatt Trøgstad Kirke hedret Kjell Kristian Rike i begravelsen i mai. Langrennssjef Åge Skinstad var en av dem som holdt minnetale. Nå hedres også Rike av skytter-Norge, med en egen minnepris. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
image: Rike får egen minnepris

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!