Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rikest og jobber gratis

Med en inntekt på over åtte millioner kroner og 5,6 millioner på bok er Terje Rønning (43) en litt uvanlig MC-president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som vanligvis smykker seg med tittelen har skinnvest med klubbemblem og tilhører gjenger. Den nyvalgte presidenten i Motorsykkelforbundet tjener suverent mest av idrettstoppene her i landet.

Forbundet han leder har rundt 13000 medlemmer som driver med motorsykkel og snøscooter-kjøring. Men selv om det svinger av tittelen president, er den ikke noe å bli feit av. Vervet er mer en utgiftspost enn en inntekt.

- Jeg får ikke en øre for å jobbe som president. Pengene mine har jeg tjent på eiendomsutvikling, forteller Rønning.

  • Terje Rønning innrømmer at det koster å drive med motorsykkel på høyt nivå. Han bruker over en halv million kroner i året på reising og utstyr til sine to sønner.

At han er den idrettslederen som tjener mest penger er Rønning lite opptatt av: Er jeg det? Nei, det viste jeg ikke, men jeg blir som regel hengt ut i lokalavisa hver gang likningen legges ut.

- Burde ikke en skikkelig millionær drive med noe mer stuerent enn MC?

- Nei, men jeg ser at det hadde passet bedre med det normale mønsteret om jeg hadde drevet med golf eller tennis.