Rikets tilstand ødela for Alsgaard

Alsgaard endte på en 16. plass på 10 kilometer i Kiruna i dag. Oppstyret gjorde at han ikke klarte å konsentrere seg om rennet.

- Helgen er ødelagt, sa Thomas Alsgaard fredag. Det viste seg at han fikk rett.

Etter alt oppstyret rundt TV 2s «Rikets tilstand» sa Alsgaard at han ikke klarte å fokusere på verdenscupstarten i Kiruna.

Og det gikk som han forventet, med en 16. plass på den 10 kilometer lange skøytedistansen lørdag.

- Det er summen av mange ting som gjorde at det ikke gikk så bra i dag. Men nå er vi ferdig med denne uka, og vi kan ta fatt på en ny, sa Alsgaard.

- Det var ikke noe spesielt som gikk galt i dag. Jeg synes at jeg kjempet bra i mange partier, men jeg tapte jevnt og trutt hele veien. Det venter nye muligheter i Kuusamo kommende helg, sa Alsgaard.

Hele laget skuffet i Kiruna

Herretrener Carl Henning Gran skylder ikke bare på den spesielle oppladningen når han skal forklare den slette langrennsinnsatsen i Kiruna lørdag.

Selv om det norske laget er klart bedre i klassisk, ble det ikke prestert godt nok under lørdagens 10 kilometer i fri teknikk i den svenske gruvebyen.

Tor Arne Hetlands 4. plass var godkjent, men Kristen Skjeldal endte nummer 18 sammen med Ole Einar Bjørndalen. Thomas Alsgaard havnet på 16. plass, mens Tore Ruud Hofstad ble nummer 20, etterfulgt av Frode Estil på 24, og Anders Aukland på 29. Og sist helgs vinner i skøyterennet på Beitostølen, Espen Bjervig, havnet helt nede på 74. plass.

- Oppladningen var ikke ideell, men det er ikke hele forklaringen. Forholdene var nok heller ikke til vår fordel. I år har vi vært ekstremt heldig med gode forhold på samlinger og treninger, og her var det jo ikke så bra. Det var både glatt og isete. Mange av våre falt rett og slett igjennom. De fikk ikke teknikken til å stemme. En del har også trent hardere enn normalt inn mot dette rennet, forklarte landslagstrener Gran.

- Neste helg er det klassisk, og da skal vi nok hevde oss bedre. Og jeg er sikker på at vi skal hevde oss bedre i det neste skøyterennet i Davos også, mente Gran.

-Jeg var sjanseløs, sa Frode Estil etter lørdagens 24. plass i Kiruna.

- Jeg er ikke god nok i skøyting, og spesielt ikke på dette føret. Det ble for isete, glatt og hardt for meg. Jeg er sånn passe fornøyd med løpet, men burde ha havnet 10 plasser lenger opp på lista, mente Estil.

Fall ødela

Kristen Skjeldal falt trolig fra en plass blant de 10 beste i Kiruna lørdag.

Han endte på delt 18. plass sammen med Ole Einar Bjørndalen. Fallet kostet ham rundt 15 sekunder.

- Klønete, men den generelle følelsen er god. Jeg trodde det skulle gå enda bedre, det ville seg bare ikke helt. Jeg synes egentlig jeg sto på ganske bra, og vet ikke hvorfor det ikke ble et bedre renn. Uansett var dette en framgang fra forrige helg, sa Skjeldal.

Bjørndalen ovverasket

-Jeg er overrasket over at jeg er såpass langt bak, sa Ole Einar Bjørndalen etter 18. plassen.

Skiskytteren syntes det gikk ganske greit, og følte seg bra i løypene. Da han kom i mål fortalte resultattavlen noe annet.

- Jeg synes det gikk bedre nå enn sist helg, sa Bjørndalen, som kom nesten 40 sekunder bak vinneren Vincent Vittoz i mål.

- Jeg valgte kanskje litt for stive ski. Men det er min egen feil. Jeg burde ha vært lenger oppe, fortsatte Bjørndalen.

Tor Arne Hetland var den eneste som var glad etter dagens skirenn:

- Det er klart jeg er fornøyd med å være der oppe. Jeg er i god form, det innrømmer jeg, men jeg skal i hvert fall ikke bli noe dårligere ut over i sesongen. Jeg skal gå sprintrennene, og jeg skal gå mest mulig skøyterenn, og jeg skal gå skikkelig fort, lover rogalendingen med base i Trondheim.

Hetland sier også rett ut at det går i overkant fort for ham når det er snakk om 10 kilometer.

- Det går fryktelig fort hele tiden, og jeg holder bra ut fra start. Men jeg mangler litt på finihishen. Blir litt baktung på de to-tre siste kilometerne, avslutter Hetland.

(NTB)

<B>SKUFFENDE INNSATAS FRA HELE LANDSLAGET:</B> Bare Tor Arne Hetland fikk godkjent i Kiruna i dag. Alsgaard var langt fra fornøyd.