Räikkönen beholder VM-tittelen

To lag slapp disk.

Lewis Hamilton kunne fortsatt bli verdensmester i formel 1 2007 i natt. McLaren-Mercedes leverte inn klage fordi to konkurrerende lag skal ha brukt ikke-godkjent drivstoff.

I dag tidlig melder BBC at det internasjonale motorsportforbundet FIA har har etterforsket BMW Sauber og Williams, men at de ikke fant grunn til å ilegge straff eller poengtrekk.

Ifølge FIA var det tvil om teamene hadde brutt temperaturreglene på drivstoffet, med for kald bensin.

McLaren anker

Hamiltons McLaren-team vil nå anke avgjørelsen, det står tross alt om VM-tittelen.

En talsmann sier at de ikke ønsker å bestride Ferraris seier, de vil bare forstå hva som er bakgrunnen for FIAs avgjørelse.

Dersom Willams- og BMW Sauber-teamene hadde blitt straffet i løpet hadde Lewis Hamilton rykket opp som verdensmester.

Britiske Hamilton ledet formelt 1 i seks måneder, men så seieren glippe i siste runde. Unngutten ble nummer sju og måtte se at finske Kimi Räikkönen vant sammenlagt med ett fattig poeng.

HÅPET LEVER: Lewis Hamilton måtte gratulere Kimi Räikkönen med verdensmesterskapet i går, men nå har McLaren-Mercedes lagt inn protest. Foto: AFP
HÅPET LEVER: Lewis Hamilton måtte gratulere Kimi Räikkönen med verdensmesterskapet i går, men nå har McLaren-Mercedes lagt inn protest. Foto: AFP Vis mer

Ferrari og Finland feirer

Han hadde et lite håp i natt. Dersom de fire førerne i BMW Sauber og Williams hadde mistet plassen ville Hamilton tatt fjerdeplassen i Brasils GP.

I så fall hadde Hamilton overtatt sammenlagtledelsen igjen.

Nå kan Finland og Ferrari i stedet fortsette feiringen de startet i Brasil i går ettermiddag.

(NTB/Dagbladet.no)

<B>KAN BLI DISKET:</B> Nico Rosberg (Williams) ble nummer fire, men er en av tre førere som kan bli disket for å ha brukt drivstoff som ikke var i samsvar med temperaturreglene til F1.