Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Räikkönen best tross avkjøring

Kimi Räikkönen sikret seg beste startspor foran søndagens Tyskland Grand Prix i formel 1 – til tross for en solid avkjøring under den siste kvalifiseringsomgangen lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finnen hadde allerede den beste tiden da han suste av banen og langt ut på gresset på den siste runden i kvalifiseringen. Etterpå innrømmet McLaren-føreren at han kanskje satset litt over evne.

– Jeg kjørte nok en smule for fort. Uansett var det deilig å få beste startspor, smilte Räikkönen etterpå.

Han tok dermed «pole position» for første gang i årets sesong. Det nærmeste han har vært tidligere var andreplassen i kvalifiseringen til Storbritannias Grand Prix i juni.

– Bilen fungerer ganske bra om dagen. Vi har gjort gode tester i det siste, og håper vi kan fortsette å gjøre forbedringer, sa Räikkönen lørdag.

Godt utgangspunkt
Han har heller ikke i år hatt noen god sesong, og er bare nummer fire i VM sammenlagt. Med 54 poeng opp til ledende Fernando Alonso ser løpet ut til å være kjørt med tanke på tittelen.

Det har satt ny fart i spekulasjonen om at Räikkönen er på vei bort fra McLaren – som får VM-leder Alonso som førstefører neste sesong. Det har vært spekulert i at finnen er på vei til Ferrari, men ingen avklaring har så langt kommet. Räikkönen holder selv kortene tett til brystet.

Det gjør også Michael Schumacher. Han vil heller ikke røpe om han legger opp etter årets sesong – eller om han går på en ny sesong. Spørsmålet er om han i så fall bytter lag. Foran helgens VM-runde har det vært spekulert i at tyskeren har fått et tilbud fra Williams.

Lørdag beviste Michael Schumacher uansett at han fortsatt har mye å gi på banen – og at han øyner muligheten for en ny VM-tittel. Mens Fernando Alonso måtte nøye seg med sjuendeplass, var Michael Schumacher nest bestemann på Hockenheim. Dermed har tyskeren et meget godt utgangspunkt foran søndagens løp.

– Jeg hadde vært mer komfortabel med å ha beste startspor her på hjemmebane, men vi er tross alt i fremste rekke. Det er det all grunn til å være fornøyd med, sa Schumacher.

BEST I KVALIK: Kimi Räikkönen var best under lørdagens kvalifisering til Tyskland Grand Prix. Foto: EPA
BEST I KVALIK: Kimi Räikkönen var best under lørdagens kvalifisering til Tyskland Grand Prix. Foto: EPA Vis mer

Nesten smell 

Han var også nær ved å forårsake en liten kollisjon i depotet underveis i den siste kvalifiseringen – med ingen ringere enn rivalen Alonso. VM-lederen var på vei ut igjen etter et hjulskift da Schumacher kastet seg ut foran ham, sånn at spanjolen måtte bremse hardt opp.

Alonso hyttet med neven mot Schumacher etter nesten-smellen.

– Jeg la merke til at Fernando kom der, men tok sjansen på å kjøre ut. Beklager hvis Fernando følte at noe ble gjort galt, men sånn er det innimellom, sa Schumacher.

Tyskeren var i likhet med Räikkönen nær ved kjøre av banen da han mot slutten av den nest siste treningsomgangen kastet seg inn i depotet i siste sekund – og kjørte over en gressflekk for å gjøre manøveren. Det kunne lett endt med trøbbel for tittelgrossisten i Ferrari.

Det ble i stedet en god dag for den italienske bilfabrikanten på Hockenheim lørdag. Felipe Massa kjørte i likhet med lagkamerat Schumacher imponerende, og sikret seg tredje startspor.

Jenson Button ble fjerdemann og Giancarlo Fisichella nummer seks.

Det skiller bare 17 poeng mellom Michael Schumacher og Fernando Alonso i VM-sammendraget.

(ANB)

I POLE: De dårlige resultatene i årets sesong har ført til spekulasjoner om at Kimi Räikkönen ikke kjører for McLaren neste år. Lørdag tok han imidlertid en grufull revansj med beste kvalifiseringstid.