Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Räikkönen la press på Schumacher

Kimi Räikkönen la press på hjemmefavoritt Michael Schumacher med bestetid i første kvalifisering til Europas Grand Prix.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser ut som vi ikke trenger nye biler. Vi er raske nok allerede, sa McLaren-føreren etter å ha sust rundt den 5148 meter lange banen i Schumachers hjemtrakter på 1.29,989. Det var 0,364 sekund raskere enn VM-lederen, som var nest raskest.

Den unge finnen er tre poeng bak den femdoble verdensmesteren i VM-sammendraget, men han signaliserte at han vil gi Schumacher kamp om både seieren søndag og tittelen.

- Dette var ikke verst til å være første dag. Jeg kjørte en bra runde, men tok det litt rolig i begynnelsen, sa Schumacher.

Michael Schumacher kan søndag ta sin 50. Grand Prix-seier for Ferrari, og han kan bli den første fører som har tatt 1000 VM-poeng i karrieren.

Kvalifiseringen fortsetter lørdag, forhåpentlig under rettferdige forhold. Fredag begynte det å regne etter at de ti an tatt beste hadde kjørt, og forholdene ble temmelig håpløse. Noen førere endte nesten halvminuttet bak Räikkönens tid.

Om det regner søndag, vil det favorisere Schumacher som er ekstremt god under vanskelige forhold.

- Vi vil ikke bli skuffet om været søndag er slik som vi så i siste del av kvalifiseringen i dag, sa tyskeren.

(NTB)