Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Räikkönen mistet seieren

Jordan-fører Giancarlo Fisichella fra Italia ble fredag tildelt seieren i det kaotiske Brasils Grand Prix, på bekostning av finske Kimi Räikkönen.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) bestemte dette på sitt møte i Paris. Dermed har Fisichella tatt sin første formel 1-seier på 110 forsøk. For Jordan var dette deres første VM-seier siden 1999, da Heinz-Harald Frentzen gikk til topps i Italias Grand Prix.

- Jeg er svært glad på vegne av Giancarlo, laget, Ford og alle våre sponsorer, sa teamsjef Eddie Jordan etter FIAs beslutning, som ikke kom som noen stor overraskelse.

- Søndagens løp var svært jevnt og spennende, og jeg er veldig takknemlig overfor FIA for at de ville se nærmere på resultatene og for at de ga seieren til Giancarlo, sa Jordan.

Kimi Räikkönen ble søndag utropt som vinner etter mye fram og tilbake. Jaguar-fører Mark Webber krasjet stygt på en rettstrekke i 54. runde av totalt 71 runder. Så ble det klart at stillingen etter 53. runde skulle være tellende, og Räikkonen kunne dermed strekke armene i været.

Men så ble det kjent at Fisichella, som ledet fra 54. runde, hadde startet på sin 56. runde da løpet ble avbrutt. FIAs regelverk sier at de to siste rundene skal strykes ved brutte løp, og dermed holdt det til seier for italieneren.

Kimi Räikkönen, som vant i Malaysia, er etter de reviderte resultatene ni poeng foran David Coulthard og 16 foran Michael Schumacher i VM-sammendraget. De to sistnevnte tjente altså på at seieren i stedet gikk til Fisichella.

Dette er første gang et Grand Prix-resultat er blitt endret uten at en kjører er blitt diskvalifisert eller har fått en tidsstraff.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media