Räikkönen nekter å gi opp

Raskest på dagens trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kimi Räikkönen var raskest på dagens trening foran Belgia Grand Prix i formel 1, og vil ikke være med på at kampen om VM-tittelen er kjørt.

Finnen vet samtidig at han er helt avhengig av et lite mirakel dersom det igjen skal bli skikkelig spennende i sammendraget.

Spanske Fernando Alonso kan nemlig bli historisk som tidenes yngste verdensmester i formel 1 allerede i Belgia søndag. Det forutsetter at han øker forspranget sitt i sammendraget med fire poeng på Spa-banen.

Skulle Alonso eksempelvis vinne VM-runden, mens Räikkönen plasserer seg utenfor seierspallen, er VM-tittelen i boks for Renaults nye gullgutt.

Voldsomt regnvær

På dagens trening var det imidlertid ingenting som tydet på at jagende Räikkönen gir seg uten kamp. Finnen var raskest, mens Alonso tok det svært rolig.

– Jeg har på ingen måte gitt opp VM-kampen, sa Räikkönen etterpå.

Dagens trening ble for øvrig preget av regnvær. Kimi Räikkönen rakk riktignok å gjøre unna sin første treningsomgang før værgudene slo seg vrange. Da var finnen raskest av samtlige – foran McLaren-kamerat Alexander Wurz og Renaults Giancarlo Fisichella.

<strong><b>HAR IKKE GITT OPP:</strong></b> Kimi Räikkönen var raskest på Spa-banen i Belgia i dag. Foto: AP/Scanpix
HAR IKKE GITT OPP: Kimi Räikkönen var raskest på Spa-banen i Belgia i dag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Alonso valgte å droppe den første treningsomgangen for å spare motoren til helgens løp, og fikk dermed lite ut av dagen.

Et voldsomt regnvær gjorde det nemlig umulig å gjennomføre den andre treningsomgangen skikkelig. Alonso kjørte én runde, men satte så kursen tilbake i depotet.

– Vi må være forsiktige, og velger derfor å kjøre lite både i dag og i morgen. Det viktigste er at motoren er klar til søndag, sa spanjolen.

Stygg krasj

Han brukte samtidig dagen til å understreke at det blir vanskelig å sikre VM-tittelen allerede nå.

Alonso regner nemlig med at Räikkönen vil bli for tøff å slå på det som er den lengste av alle banene i VM-sirkuset.

I så fall blir seiersfesten utsatt til VM-runden i Brasil 5. september. Det gjenstår totalt fire runder av årets formel 1-sesong. De to siste løpene kjøres i Japan og Kina.

Alt tyder på at Fernando Alonso blir tidenes yngste VM-vinner. Den nåværende rekorden holdes av brasilianske Emerson Fittipaldi. Han hentet hjem tittelen som 25-åring i 1972.

PS! Dagens grisevær gikk verst utover Red Bulls testfører Vitantonio Liuzzi, som totalvraket bilen på den glatte Spa-banen. Italieneren kunne til alt hell klatre uskadet ut. Den andre treningsomgangen ble i det store og hele avlyst på grunn av værforholdene.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer