Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Räikkönen vant i Malaysia

- En etterlengtet revansje, sier han.

Ferrari-føreren Kimi Räikkönen vant Malaysia Grand Prix med god margin til de øvrige i feltet. Robert Kubica, som kjører for BMW Sauber, og McLaren-føreren Heikki Kovalainen fulgte nærmest.

For Räikkönen var seieren spesielt viktig siden han ble tvunget til å avbryte den første formel 1-konkurransen i Australia.

- Vi hadde problemer i Australia og var ikke sikre på at alt ville gå etter planen her i Sepang. Men slik det utviklet seg, var dette en svært god og etterlengtet revansje, sa Räikkönen om sin Grand Prix-seier.

Räikkönens lagkamerat i Ferrari, brasilianeren Felipe Massa, startet fra pole position men hadde problemer og kjørte ut på den 31. runden.

- Jeg kom opp bak Massa i den første kurven og kunne kanskje ha kjørt forbi ham, men jeg ville ikke risikere noe så tidlig i løpet. Da Massa måtte bryte og jeg var først, forsøkte jeg bare å spare litt på motoren foran neste konkurranse, sa Räikkönen.

Lewis Hamilton i Mc-Laren endte på 5. - plass, men leder VM-serien etter to konkurranser med 14 poeng, foran Räikkönen med 11.

Samme antall poeng har også Nick Heidfeld for BMW Sauber.

(NTB)

FINSK FØRER FØRER: Ferrari-føreren Kimi Räikkönen vant Malaysia Grand Prix, noe han opplevde som en etterlengtet revansj. Foto: GERO BRELOER/EPA/SCANPIX
FINSK FØRER FØRER: Ferrari-føreren Kimi Räikkönen vant Malaysia Grand Prix, noe han opplevde som en etterlengtet revansj. Foto: GERO BRELOER/EPA/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media