Räikkönen vant kanadisk drama

Alle hadde tekniske problemer i Canada Grand Prix.

Det var knapt nok en av førerne under Canada Grand Prix som ikke hadde noen tekniske problemer å stri med, og løpet i Montreal felte da også nesten halve startfeltet.

Av de som forsvant ut var VM-leder Fernando Alonso og hans lagkamerat i Renault, Giancarlo Fisichella. De to var i tet da tekniske problemer med girkassen sendte dem ut av løpet.

Også mannen i beste startposisjon, Jenson Button, måtte bryte, mens Juan Pablo Montoya gjorde en nybegynnerfeil da han kjørte i depotet da det var stengt. Han ble svartflagget, og dermed disket.

Tre av de som slapp unna de verste problemene var Kimi Räikkönen i McLaren og de to Ferrari-førerne Michael Schumacher og Rubens Barrichello. Og det var nettopp de tre som utgjorde seierspallen.

«Schumi» kom ikke forbi

Løpet ble i realiteten avgjort da den finske føreren klarte å passere Schumacher på utsiden i den aller første svingen etter starten, og la seg da på femteplass med tyskeren på sjetteplass.

– Det var ikke mye jeg kunne gjøre akkurat i den situasjonen. Det var tidlig i løpet, og jeg ville ikke finne på noe vilt, sier Schumacher.

Räikkönen og Schumacher avanserte sakte men sikkert da de foran fikk problemer, og mot slutten handlet det kun om de to. Men «Ismannen» fra Finland holdt «Schumi» bak seg.

– Jeg var nok litt raskere enn han på slutten, men ikke nok til å kunne passere han, sier tyskeren.

Räikkönen selv var selvsagt godt fornøyd med å revansjere seg fra forrige VM-runde, da det ene dekket eksploderte på den aller siste runden, og han havnet i dekkstablene fra tetposisjon.

– Jeg hadde en del problemer med styringen, som ingen klarte å finne ut av. Men hva gjør nå det, ettersom det gikk svært bra i dag, sier han.

Tok en «Schumacher»

Dagens prestasjon sto uansett Rubens Barrichello for. Han måtte starte fra depotet ettersom han ikke fullførte kvalifiseringen lørdag, men i ren Schumacher-stil passerte han konkurrent etter konkurrent.

– Det var litt vanskelig til å begynne med, ettersom jeg hadde en veldig tung bil som gjør forbikjøringene vanskelige. Men jeg gjorde et fantastisk løp, og å bli nummer tre etter å ha startet helt sist er bra, gliser brasilianeren, som var en av de få som slapp helt unna de store problemene.

– Jeg hadde ikke noe kommunikasjon den første runden, men det var også alt. Ellers fungerte alt perfekt.

Ettersom den suverene VM-lederen Fernando Alonso fra Spania brøt søndag, kappet Räikkönen inn ti poeng på forspranget i sammendraget. McLaren-føreren er nå 22 poeng bak, mens Schumacher klatret opp til femteplass etter årets beste resultat så langt.

Neste VM-runde kjøres allerede neste helg på Indianapolis-banen i USA. Og Räikkönen advarer konkurrentene.

– Vi hadde nye bremser til dette løpet, og de fungerte fantastisk. Og vi kommer til å bli enda bedre neste helg. Det lover jeg, sier søndagens vinner, Kimi Räikkönen.

(ANB)