Rikstoto-sjefen går av - hevder omstridt prinsesse Märtha-avtale er grunnen

Rikstotos direktør Harald Dørum har sagt opp sin stilling etter 13 år som direktør.

AVTALE.
Prinsesse Märtha Louise kjørte sitt første travløp som kusk på Bjerke Travbane etter avtalen mellom Hest360 og Rikstoto.
Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
AVTALE. Prinsesse Märtha Louise kjørte sitt første travløp som kusk på Bjerke Travbane etter avtalen mellom Hest360 og Rikstoto. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer frem i en pressemelding tirsdag. De ansatte skal ha blitt informert i dag tidlig, ifølge bransjebladet Trav og Galopp-nytt. Camilla Garmann vil gå inn i stillingen som administrerende direktør frem til en ny direktør er på plass.

Ifølge Trav og Galopp-nytt har Dørum vært under kraftig press de siste dagene, på grunn av en avtale mellom Rikstoto og Hest360, hvor prinsesse Märtha Louise er deleier og hovedaktør. Nettstedet skriver at styret i Rikstoto skal føle seg ført bak lyset, og avtalen skal ha vært av det dyre slaget.

Tidligere har det vært anslått fra Dagens Næringsliv at avtalen skal ha vært verdt omlag 5 millioner kroner. I dag skriver velinformerte Trav og Galopp-nytt at avtalen er på over dobbelt så mye og skal være på minst 12 millioner kroner.

«Styret i Rikstoto har ikke vært kjent med avtalens konkrete økonomiske ramme», skriver bladet, og hevder at avtalens kostnad har vært underkommunisert for styret.

Selv avviser Dørum overfor Dagbladet at avtalen med Hest360 er årsaken til at han går av. 63-åringen sier at det er endringer i konsesjonen om pengespill som gjør at han nå velger å gå av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer