AVTALE.
Prinsesse Märtha Louise kjørte sitt første travløp som kusk på Bjerke Travbane etter avtalen mellom Hest360 og Rikstoto.
Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
AVTALE. Prinsesse Märtha Louise kjørte sitt første travløp som kusk på Bjerke Travbane etter avtalen mellom Hest360 og Rikstoto. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer

Rikstoto-sjefen går av - hevder omstridt prinsesse Märtha-avtale er grunnen

Rikstotos direktør Harald Dørum har sagt opp sin stilling etter 13 år som direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kommer frem i en pressemelding tirsdag. De ansatte skal ha blitt informert i dag tidlig, ifølge bransjebladet Trav og Galopp-nytt. Camilla Garmann vil gå inn i stillingen som administrerende direktør frem til en ny direktør er på plass.

Ifølge Trav og Galopp-nytt har Dørum vært under kraftig press de siste dagene, på grunn av en avtale mellom Rikstoto og Hest360, hvor prinsesse Märtha Louise er deleier og hovedaktør. Nettstedet skriver at styret i Rikstoto skal føle seg ført bak lyset, og avtalen skal ha vært av det dyre slaget.

Tidligere har det vært anslått fra Dagens Næringsliv at avtalen skal ha vært verdt omlag 5 millioner kroner. I dag skriver velinformerte Trav og Galopp-nytt at avtalen er på over dobbelt så mye og skal være på minst 12 millioner kroner.

«Styret i Rikstoto har ikke vært kjent med avtalens konkrete økonomiske ramme», skriver bladet, og hevder at avtalens kostnad har vært underkommunisert for styret.

Selv avviser Dørum overfor Dagbladet at avtalen med Hest360 er årsaken til at han går av. 63-åringen sier at det er endringer i konsesjonen om pengespill som gjør at han nå velger å gå av.

- Jeg har vært administrerende direktør 13 år i Norsk Rikstoto. Jeg er 63 år og vi står overfor relativt store endringer, som er grunnet i konsesjonen om pengespill. Vi skulle etablere et system som kan bygge opp mot og forebygge uheldig spillarbeid, men over tid har det blitt endret og blitt en copypaste til arbeidet på Hamar.

- Min oppfatning er at hvis skal man implementere de kravene, så er det å få det til å stå et prosjekt på 3-5 år og det er lengre enn min tidshorisont. Så enkelt er det, sier Dørum til Dagbladet.

Dagens Næringsliv hevder også at innstillingsrådet i Rikstoto vil bytte ut Jan Petter Sissener som styreleder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer