- Riktig å selge Helstad

Mjelde vil satse ungt med Le Mans-penger.

(Dagbladet.no): Le Mans nådde ikke fram med sine framstøt mot Tarik Elyounoussi, som tidligere i uken skrev under for Herenveen.

Men selv om den franske klubben så unggutten glippe, er det ikke utenkelig at Fredrik Strømstad kan få en norsk lagkamerat.

Brann bekrefter i kveld at Le Mans nemlig lagt inn et bud på Thorstein Helstad som har blitt akseptert. Det synes Brann-trener Mons Ivar Mjelde er et klokt valg.

- Når spillere får sin mulighet er det vår filosofi å la dem få sjansen. Vel og merke når det er nok penger i det for Brann også. Dette er nødvendig for at unge spillere skal se på Brann som en riktig klubb for dem. Sier vi nei - så mister vi troverdighet, sier Mjelde til Brann.no.

Treneren støttes av den sportslige ledelsen i klubben.

- Det føles riktig for oss å slippe ham slik situasjonen er nå. Vi respekterer at dette føles rett for ham. Helstad skal ha vært klar på at dette er noe han veldig gjerne vil og kanskje også trenger for å holde motivasjonen oppe som toppspiller, sier sportslig leder Roald Bruun-Hansen i Brann til klubbens egne hjemmesider.

Enig med Lyn om Ighalo

Samtidig skal Brann ha kommet langt i å finne en erstatter. Klubben bekrefter også at de har kommet til enighet med Lyn om en overgangssum for Odion Ighalo.

MOT FRANSK EVENTYR: Brann melder i kveld at at klubben har akseptert et bud på toppscorer Thorstein Helstad fra Le Mans. Foto: Marit Hommeldal/Scanpix
MOT FRANSK EVENTYR: Brann melder i kveld at at klubben har akseptert et bud på toppscorer Thorstein Helstad fra Le Mans. Foto: Marit Hommeldal/Scanpix Vis mer

- Ighalo var førstevalget mitt, understreker en tilfreds Mjelde overfor Brann.no.

Oslo-klubben skal ha akseptert et bud på drøye 15 millioner kroner, og Ighalo reiser til Bergen over helgen for å sluttføre overgangen.

- Vi har godt håp om å kunne presentere ham som Brann-spiller. Klubbene er i hvert fall enige, og mandag går vi videre med spilleren. Dersom dette går greit får vi en spiller med spesielle ferdigheter. Han har definitivt fremtiden foran seg, sier Bruun-Hanssen om utsiktene til å få se Ighalo i Brann-drakt.
 
•Din kommentar: Hva får et salg av Thorstein Helstad å si for Branns gullmuligheter?

- Riktig å selge Helstad
ERSTATTER HELSTAD: Odion Ighalo har tidvis vist prov på strålende ferdigheter i Tippeligaen for Lyn. Nå går ferden videre til Brann og Bergen på mandag.