Rasisme Strømsgodset

Riktig å sparke treneren

Strømsgodset er en så flott klubb at denne konflikten bare hadde en mulig løsning.

MISFORNØYDE: Spillergruppa i Strømsgodset er ikke fornøyd med saksbehandlingen etteer varsling om rasisme. I kveld er det krisemøte i SIF—styret. Video: Hans Arne Vedlog. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UANSETT hva galt som er blitt sagt i Strømsgodset, har både trener Henrik Pedersen og klubbledelsen håndtert denne saken dårlig:

- Slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til de som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe valg, forklarer eks-treneren selv den situasjonen Godset var kommet i.

Det er en presis forklaring.

STRØMSGODSET fra Drammen har i over femti år vært en svært populær klubb i hele fotball-Norge. Det startet med den raske veien fra 4.divisjon til nasjonal elite på 1960-tallet, og fortsatte med den glade angrepsfotballen de gjerne spilte.

Det er ingen selvfølge at en lokal oppkomling over tid beholder glansen i hele landet, men Godset har klart det. Seinest da klubben tok seriegull i 2013 var det med en leken tilnærming til spillet som det var gøy for alle å se på. Med mindre du kom fra elvenaboen Mjøndalen.

I denne lange storhetstida har fotballen skiftet fra kameratsport til underholdningsindustri. Da er det en prestasjon i seg selv å stå igjen med det samme gode ryktet som en real, folkelig fotballklubb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer