FLYTTER NORDOVER: Riku Riski er klar for Rosenborg etter to sesonger i Hønefoss.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FLYTTER NORDOVER: Riku Riski er klar for Rosenborg etter to sesonger i Hønefoss. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Riku Riski presentert som ny Rosenborg-spiller

Finnen kommer fra Hønefoss.

(Dagbladet): Som lokalavisa korrekt spådde, var det Riku Riski som ble presentert da Rosenborg kom med en sen julegave til supporterne i ettermiddag.

Finnen kommer fra Hønefoss, der han har gjort det godt på vingen, samtidig som han har etablert seg i den finske landslagstroppen.

- Vi har jobbet med dette en god stund og, er veldig glade for at dette nå er i orden, sier Erik Hoftun til RBK.no.

- Riski er god i bakrom, målfarlig og kan spille på begge kantene. En type spiller som vil passe godt inn i Rosenborg, sier han.

Riski har signert en fireårskontrakt med trønderne. Samtidig åpner Hoftun for at andre kan måtte vike plass med finnen på plass.

- Det er klubber som har vært og snust på noen av våre spillere, men det er ingen ting konkret ennå. Vi får vente å se, sier han.

24-årige Riku Riski kom til Hønefoss før 2012-sesongen, og scoret 20 mål på 55 kamper for ringerikingene. Det ga toppscorertittel i klubben to år på rad.

- Jeg er kjempespent. Det er en stor dag og en stor mulighet for meg til å ta et nytt steg i karrieren min. Det er en stor klubb med flotte fans, så alt er perfekt, sier Riski.

- Jeg liker å tenke fotball på en offensiv måte. Jeg håper å tilføre laget fart, energi og hardt arbeid, og forhåpentlig mange mål, sier han.