Rindarøy lover scoring for Norge

Om Drillo gir ham sjansen.

<strong>VENTER PÅ DEBUTEN:</strong> Knut Olav Rindarøy, her i duell med VIFs Bengt Sæternes, vet at det ikke er lett å skubbe John Arne Riise vekk fra venstrebacken for Norge. FotoJon-Michael Josefsen / SCANPIX
VENTER PÅ DEBUTEN: Knut Olav Rindarøy, her i duell med VIFs Bengt Sæternes, vet at det ikke er lett å skubbe John Arne Riise vekk fra venstrebacken for Norge. FotoJon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD (Dagbladet.no): Foran 2008-sesongen med Molde la Knut Olav Rindarøy press på seg selv etter en heller middelmådig innsats året i forveien.

I et intervju med lokalavisa Romsdals Budstikke ga han seg selv en frist på to år til å få debuten på A-landslaget.

- Jeg har satt meg et klart mål: Innen to år skal jeg være med i et uttak og debutere, gjerne i en privatkamp. På mitt beste tror jeg at jeg er god nok til å kjempe om en plass i troppen. Jeg vet at jeg må prestere på høyt nivå i Molde, og skal i alle fall jobbe steinhardt for å lykkes. Men jeg innser at John Arne Riise har et bra grep om venstrebacken på landslaget, sa Rindarøy.

- Jeg er god nok
Nå er målsettingen i ferd med å innfris. Mange forståsegpåere ristet på hodet da Drillo valgte Trond Erik Bertelsen foran formsterke Rindarøy til kampen mot Skottland — og en syrlig Kjell Jonevret gratulerte Drillo med å ha et luksusproblem. Men landslagssjefen gjorde det godt igjen da han lot de to bytte plass i uttaket til Island-kampen.

- Det er mest treneren min som har jobbet for det. Men jeg har prestert godt nok til å være her. Da jeg snakket med Drillo på tirsdag var han fornøyd med mine prestasjoner, sier Rindarøy til Dagbladet.

Kjell Jonevret er neppe alene om å mene at 24-åringen har vært Tippeligaens beste i sin posisjon i år. Rindarøy er en såkalt moderne back med hurtighet og et godt offensivt reportoar — og det er ikke mye å si på selvtilliten heller.

For der mange førstegangsuttatt kanskje ville slått seg til ro med å være sammen med de store gutta har Rindarøy litt større ambisjoner enn som så.

- Hvis jeg får sjansen skal jeg gripe den. Da skal jeg score mål, sier MFK-backen uoppfordret.

- Det var en frisk lovnad?

- He-he. Jeg tror jeg kommer til å gjøre det bra hvis jeg kommer innpå, da skal jeg bidra både framover og bakover, det jeg er god på. Hvis Drillo vil jeg skal spille er jeg klar. Men John Arne er en utrolig bra spiller, så jeg regner med at han starter, jeg gjør det, sier Rindarøy.

Lite kjent ansikt
Scoringsgarantien virker likevel ikke spesielt troverdig — for til tross for angrepsvilligheten står Rindarøy uten en eneste tippeligascoring i år.

- Men jeg har scoret i cupen, hevder han — til tross for at Moldes hjemmeside og altomfotball.no opererer med en smultring i målprotokollen også der.

Det ville være en overdrivelse å si at Knut Olav Rindarøy har vært spesielt omsvermet av pressefolk mens landslaget har vært samlet. Og om han skulle ta seg en spasertur opp Karl Johan er det heller tvilsomt om særlig mange ville gjenkjent ham.

I fjor kunne en annen relativt ukjent back — Tom Høgli — fortelle at verken John Carew eller John Arne Riise ante hvem han var. Men Rindarøy har på ikke følt seg som gutten «ingen» drar kjensel på.

- Det er sikkert mange som ikke vet hvem jeg er, jeg er jo ikke akkurat den mest kjente spilleren. Ingen har i hvert fall spurt direkte «hvem er du» — ikke ennå, ler Rindarøy.

Rindarøy og den norske landslagstroppen flyr til Island i formiddag. Kl. 18 trener Drillos menn på Kaplakrika stadion, VM-kvalifiseringskampen spilles lørdag kveld.

Norges tropp mot Island

Rune Almenning Jarstein - Rosenborg
Jon Knudsen - Stabæk
Espen Bugge Pettersen - Sandefjord
Simen Brenne - Odd Grenland
Daniel Braaten - Toulouse
John Carew - Aston Villa
Christian Grindheim - Heerenveen
Brede Hangeland - Fulham
Henning Hauger - Stabæk
Thorstein Helstad - Le Mans
Magne Hoseth - Molde
Erik Huseklepp - Brann
Tom Høgli - Tromsø
Jon Inge Høiland - Stabæk
Steffen Iversen - Rosenborg
Morten Gamst Pedersen - Blackburn
Tore Reginiussen - Tromsø
Bjørn Helge Riise - Fulham
John Arne Riise - Roma
Knut Olav Rindarøy - Molde
Kjetil Wæhler - Aalborg
Morten Moldskred - Tromsø
• Steffen Iversen har meldt forfall av private årsaker, mens Per Ciljan Skjelbred står over Island-kampen med lårproblemer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer