Ringberg føler seg sviktet av Drillo

FFK-kapteinen føler seg sviktet av treneren.

Fredrikstad-supporterne raser mot klubbens ledelse etter at de i går solgte supporteryndlingen Markus Ringberg til Ham-Kam.

-  Jeg konstaterer at det er spilleren selv - gjennom sin agent - som har ønsket å flytte på seg, sier FFK-direktør Arve Mokkelbost til Dagbladet.

Uttalelsene får Markus Ringberg til å se rødt.

-  Jeg blir forbannet når jeg hører at klubben forsøker å legge skylden på meg. Jeg ønsket ikke å forlate Fredrikstad, men Drillo fortalte meg at han skulle satse mer på andre i høst, sier Ringberg.

Drillo avviser

Markus Ringberg sier han har hatt en fantastisk tid i Fredrikstad, men han mener hele situasjonen er merkelig.

-  For tre uker siden sa klubben at de ikke ville selge meg, men så snur de plutselig. Jeg tok min beslutning etter at jeg fikk beskjed om at klubben ikke ville satse på meg, sier Ringberg.

Drillo avviser at han har gitt en slik beskjed.

-  Det er med tungt hjerte at jeg lar ham gå. Det er ikke mitt initiativ. Jeg kjenner ikke til at jeg skal ha sagt noe slik til Markus Ringberg. Jeg har lært meg at markedskrefter og penger til en viss grad styrer i tippeligaen, sier Egil Olsen.

-  Må roe oss ned

Markus Ringberg har signert kontrakt med Ham-Kam ut denne sesongen og i fire år framover.

-  Tida i Fredrikstad har vært den beste i hele mitt liv, og det er kommet noen tårer i dag, sier Ringberg.

FFK-supporterne er i opprør etter at klubben solgte toppscoreren. Enkelte krever at Arve Mokkelbost og Drillo må gå. Det er også startet et opprop på Internett hvor de protesterer mot salget.

-  Det er naturlig at overgangen skaper frustrasjoner, men det er vanskelig å si hvem sin skyld dette er. Mange supportere har ikke tillit, men det blir for dumt å avgjøre et eventuelt tillitsspørsmål på impuls. Nå må vi roe oss ned litt, sier Lars Thoresen i supporterklubben Plankehaugen.

AVVISER: Drillo ville helst ikke selge Ringeberg.