Ringberg sikret pusterom

Mens Tromsø raser på tabellen.

(Dagbladet.no): I sin første hjemmekamp for Ham-Kam etter overgangen fra Fredrikstad, scoret Markus Ringberg den avgjørende 3-0-scoringa som til slutt sikret 3-2-seier over Tromsø på Briskeby.

- Helt fantastisk å få en sånn debut. Jeg synes vi tidvis spiller blennende fotball, sier Ringberg til P4.

Kampen var svært viktig for begge lag ettersom de kjemper en tøff kamp for å unngå nedrykk. Med seieren er Ham-Kam oppe på 10.plass med fire poeng mer enn Aalesund på kvalikplassen. Tromsø er nå under streken med 12 poeng etter at Odd Grenland vant sin hjemmekamp i dag.

Petter Vaagan Moen ga Ham-Kam en tidlig ledelse da han klinket en pasning fra Espen Olsen forbi keeper Knut Borch. På 2-0 ti minutter senere var det Olsens tur til å komme på scoringslista. Nyinnkjøpte Ringberg stusset ballen til sin raske spissmakker og Olsen rullet ballen forbi en sjanseløs keeper.

Fem minutter etter pause var det duket for Ringbergs første Ham-Kam-mål. Liggende scoret svensken det målet som skulle komme til å skille de to lagene på Briskeby.

For Tromsø overrasket alle og svært sterkt tilbake mot slutten av kampen. Ole Martin Årst scoret 11 minutter før slutt og var frampå igjen sju minutter senere da Ham-Kam-keeper Gustafsson fomlet ballen i mål.

Nærmere enn 3-2 kom imidlertid ikke Tromsø, som nå går en svært tøff høst i møte.

- Sjøl om det nok ble ganske likt i antall sjanser til slutt, må jeg innrømme at Ham-Kam var det beste laget, sier trener Otto Ulseth, som vil vurdere sin egen stilling etter at Tromsø nå ligger nest sist.

- Det er naturlig at vi nå vurderer alle ledd, også min stilling, sier Ulseth.

ÅPNET BALLET: Petter Vaagan Moen er inne i sin siste halvsesong på Briskeby, og i dag scoret han Ham-Kams første mål mot Tromsø.