Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ringen hjalp Norge videre

Alle Norges VM-spillere må være forberedt på å si noe når troppen samles i ring før hver trening.

FELLES JUBEL: Norge samler seg i ring både på trening og i kamp og bruker den i lagbygging. Foto: NTB scanpix
FELLES JUBEL: Norge samler seg i ring både på trening og i kamp og bruker den i lagbygging. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det Martin Sjögren sa i den sirkelen rett før straffesparkene skulle skyte mot Australia kan ha løftet laget videre.

- Det var utrolig bra det Martin gjorde i ringen før vi gikk ut til straffesparkkonkurransen. Han sa at uansett hva som skjer så har vi gjort en fantastisk jobb og at han var superstolt av oss, at vi vinner sammen og om det ikke skulle gå så bra så taper vi sammen også. Da tror jeg alle bare slapp ned skuldrene, sa Caroline Graham Hansen etter kampen.

Sjögren understreket at ingen ville bli syndebukk uansett hva som skjedde, og at alle var sammen om utfallet.

- I en sånn situasjon synes jeg det er mitt ansvar å gå fram og si noe. Under kamp er det vanskelig å nå fram med beskjeder og påvirke spillerne. Selv om det var langt fra fullsatt var det høyt lydnivå, men i ringen var det stille nok til å si noe. Da tok jeg det som min oppgave å finne noen velvalgte ord, sa Sjögren til NTB før laget reiste videre til kvartfinale.

OGSÅ PÅ TRENING: De norske kvinnene på trening før møtet med Sør-Korea tidligere i VM. Foto: NTB scanpix
OGSÅ PÅ TRENING: De norske kvinnene på trening før møtet med Sør-Korea tidligere i VM. Foto: NTB scanpix Vis mer

Perfekt

Spillerne kunne knapt utført straffesparkkonkurransen mer perfekt, og Norge slo Australia 4-1 etter 1-1 i selve kampen.

De norske samles i ring før hver trening, og alltid må en spiller si noe eller finne på noe.

- Alle takler det veldig fint. Vi prøver å piffe hverandre opp for å få best mulig kvalitet på økta og få opp energinivået. Det er artig, sa Guro Reiten da NTB spurte henne om det tidligere i VM.

Lørdag var energinivået hennes slik at avisen L'Equipe i sitt referat sammenlignet henne med Kylian Mbappé.

Sittelek

- Noen drar en vits, noen sier noen snille ord, det er fritt fram. Maria (Thorisdottir) hadde en sånn sittelek. Det er mye bra, sa Reiten.

Tradisjonen med å samle spillerne i ring før trening og la en av dem si noe ble innført på landslaget for menn da Lars Lagerbäck ble landslagssjef. Sjögren har fulgt landsmannens eksempel og hatt godt utbytte av det.

- Ringen har vært med oss hele dette året. Det er en måte å samle alle på og få noen ord som igjen bygger på samhørigheten som er så viktig i denne gruppa, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling