Ringen sluttet for Piqué

Vil bli i «Barca» karrieren ut.

(Dagbladet.no): I likhet med sin jevnaldrende landsmann Cesc Fabregas, forlot Gerard Piqué Bernabeu Barcelonas ungdomsakademi i ung alder for å fortsette utviklingen i engelsk fotball.

Men der Fabregas har vokst til å bli viden anerkjent som en av de aller beste midtbanespillerne i verden gjennom sitt spill i Arsenal, forble Piqué forsvarstalentet i Manchester United som ventet på det store gjennombruddet.

Veien til Manchester Uniteds førstelag ble forlenget etter at Nemanja Vidic ble hentet inn vinteren 2006, og selv ikke et vellykket låneopphold i Real Zaragoza i 2006-2007-sesongen, ga 21-åringen mer enn sporadiske muligheter fra start forrige sesong.

Derfor var ikke Piqué sen å be da muligheten til å returnere til moderklubben bød seg i sommer. I ettermiddag ble han presentert for pressen på mektige Camp Nou.

- Jeg er veldig takknemmelig over å få muligheten til å komme hjem. Det er en drøm. Da jeg var 17 tok jeg avgjørelsen om å forlate klubben, fordi den første store drømmen er å spille fotball. Den andre er å spille for Barcelona. I dag har det blitt realitet, og jeg er stolt og veldig lykkelig. Jeg ville elske å kunne legge opp som Barcelona-spiller, konstaterte Piqué ifølge Sky Sports.

Han føler imidlertid ingen anger over de karrierevalgene han tok i sin tidlige ungdom.

- Jeg angrer ingenting. Jeg lærte en masse i Manchester, og jeg har bare rosende ord å si om klubben så vel som Alex Ferguson. Det var som et andre hjem for meg. Jeg reiste til Manchester for å bevise for meg selv, og ikke for Barcelona, at jeg var en verdifull spiller. Det gikk som det skulle, og jeg er veldig takknemmelig for å kunne komme tilbake.

Vil vinne Champions League og La Liga

Ringen sluttet for Piqué

En annen nyervervelse, som også skal inn og forsterke Barcelonas defensiv, er høyrebacken Daniel Alves som ankom fra Sevilla for en rekordsum i går.

Og ambisjonsnivået står i stil med prislappen, skal man tro Alves\' uttalelser til klubbens hjemmesider i forbindelse med kontraktssigneringen.

- Jeg vil vinne La Liga og Champions League. Det er de titlene jeg mangler, og de titlene klubben går for å vinne. Jeg har god tro på at det kan fungere, og jeg håper vi kan oppnå disse målene så snart som mulig, understreker brasilianeren.

KOMMET HJEM: Gerard Piqué sier han nå har kommet hjem med overgangen til Barcelona i boks. Der har han tenkt til å bli karrieren ut. Foto: Reuters/Scanpix
KOMMET HJEM: Gerard Piqué sier han nå har kommet hjem med overgangen til Barcelona i boks. Der har han tenkt til å bli karrieren ut. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
AMBISIØS: Daniel Alves\' (midten) ambisjonsnivå er sannsynligvis som musikk i ørene til klubbpresident Joan Laporta (t.v.) og trener Pep Guardiola.