Erling Braut Haaland

- Ringer hverandre i skrekk

Erling Braut Haaland (22) har vartet opp med seks scoringer på fire kamper i Premier League. Det skal ha ført til full panikk hos flere Premier League-trenere.

SETTER SKREKKEN I MOTSTANDERE: Pep Guardiola har fått et enestående angrepsvåpen i Erling Braut Haaland. Foto: Reuters/Lee Smith
SETTER SKREKKEN I MOTSTANDERE: Pep Guardiola har fått et enestående angrepsvåpen i Erling Braut Haaland. Foto: Reuters/Lee Smith Vis mer
Publisert

Erling Braut Haaland har på kort tid rukket å ta Premier League med storm. Jærbuen scoret to mål i sin debut mot West Ham, før han fulgte opp med en scoring i 3-3-oppgjøret mot Newcastle.

I opphentingen mot Crystal Palace, hjemme på Etihad Stadium, viste nordmannen hvilket rovdyr han kan være foran mål.

Etter å ha ligget under 0-2 snudde City til 4-2, godt hjulpet av tre scoringer fra 22-åringen fra Jæren.

Trenere ringer hverandre

Nordmannens helt enorme vilje til å sette ballen i mål har imponert de aller fleste. Samtidig er det også noen som har latt seg skremme.

The Telegraph-journalist Luke Edwards rapporterer nemlig at det er flere av Premier Leagues trenere som har startet samtaler rundt nordmannen.

- Telegraph Sport kan avsløre at trenere ringer hverandre for å snakke om hvor farlig Haaland er, i frykt for hvor mye skade han kan gjøre, og skremt over hans fysiske og tekniske egenskaper, skriver meget respekterte Edwards.

ROVDYR: Erling Braut Haaland har tatt engelsk fotball med storm. Foto: Scanpix
ROVDYR: Erling Braut Haaland har tatt engelsk fotball med storm. Foto: Scanpix Vis mer

- De deler tanker i håp om å finne ut hvordan de kan stoppe Guardiolas nye våpen. Så langt har det vist seg at man kan gjøre et forsøk, men det kommer ikke til å gå.

En av disse trenerne skal ha omtalt Haaland som «et romvesen … sterkere, høyere og raskere enn noe vi har sett noen gang».

I samme artikkel heter det at «ikke siden vikingtoktene mot kysten av Northumberland, der de kom over gull og sølv fra de lokale klostrene har en skandinav gjort så mye skade på så kort tid».

«Beistet er tilbake»

Også i Spania har man latt seg fascinere av hvordan Haaland har regelrett smadret de fleste Premier League-forsvarene han har kommet opp mot.

Den spanske avisa Marca har viet en lengre sak til Haaland, som omtales som en «killer». Videre skriver de at «tallene taler for seg selv», når det kommer til Haaland.

- Hans målsnitt er mer enn én scoring per kamp. Det er akkurat 1.5 scoring per kamp. Akkurat nå, selv om sesongen nettopp har startet, så smadrer han alle statistikker fra tidligere sesonger.

Marca legger ved at Haaland har tidligere ligget på rundt, eller akkurat én scoring per kamp i snitt i løpet av sine siste sesonger. Det snittet har nå gått opp nok til at spanjolene har ryddet plass ham på sine sider.

MÅLMASKIN: Haaland har et scoringssnitt på 1.5 scoring per kamp Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
MÅLMASKIN: Haaland har et scoringssnitt på 1.5 scoring per kamp Foto: JUSTIN TALLIS / AFP Vis mer

Den spanske storavisa legger også ved det Pep Guardiola hadde å si om nordmannen etter oppgjøret mot Crystal Palace:

- Han vil si at dette er takket være meg, og mine briljante ideer, men jeg vil si at dette har Erling gjort siden han ble født. Dette har han alltid gjort. I Salzburg, i Borussia Dortmund … han har alltid scoret mål, siterer Marca ham på.

Spanske AS er også fra seg av begeistring for Haaland. De skriver blant annet at «beistet er tilbake», og at Haaland er «skremmende».

- Crystal Palace kunne ikke gjøre noe for å stoppe den norske angriperen, starter de på i sin kamprapport om hvordan Haaland og Bernardo Silva spilte hovedrollene i Manchester Citys opphenting.

- Erling er 22 år, og mot Crystal Palace scoret han hat trick nummer 13 i sin karriere. Det er helt sinnssykt, fortsetter avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer