- Ringer sjefen må vi sende ham fra oss

Alex Ferguson har førsteretten på Wolff Eikrem.

TILBAKE I MOLDE: Magnus Wollf Eikrem var på sin første Ole Gunnar Solskjær-trening - i Molde. Tidligere har de to fulgt hverandre på Uniteds reservelag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TILBAKE I MOLDE: Magnus Wollf Eikrem var på sin første Ole Gunnar Solskjær-trening - i Molde. Tidligere har de to fulgt hverandre på Uniteds reservelag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Ole Gunnar Solskjær har sikret seg signaturen til tre nye spillere. På pressekonferansen i Molde onsdag bekreftet Molde-manageren at Viking-midtstopper Børre Steenslid kan bli den fjerde.

- Det blir mye opp til Steenslid selv om han vil komme til Molde, sa Solskjær.

Magnus Wolff Eikrem (20), Manchester United, Davy Claude Angan (24), Hønefoss og Joshua Gatt (19), Rheindorf Altach har alle signert.

Stor fart Magnus Wolff Eikrem (20) regnes som et av de største fotballtalentene i sin aldersgruppe i Norge. Han er sønn av tidligere Molde-spiller Knut Hallvard Eikrem. Magnus spilte for Molde FK til 2006 da han ble hentet til Manchester United. I Manchester har han gått på en skolekontrakt og har spilt for reservelaget og har også debutert for A-laget.

Davy Claude Angan (24) har Molde hentet fra Hønefoss. Angan er superrask angrepsspiller, men har så langt ikke vært blant de mest treffsikre foran mål. I 2008 og 2009 spilte han for Lyn. Angan kom til Lyn fra moderklubben ES Bingerville (Elfenbenskysten).

Joshua Gatt (19) ble av Solskjær presentert som en rask og teknisk god ving. Han er amerikansk, men har siste sesong spilt på nest øverste nivå i østerisk fotball.

- En spennende spiller, ifølge Solskjær.

Wolff Eikrem På pressekonferansen sa Solskjær at han satser mye på å få fram nye, lokale spillere. Wolff Eikrem er fra Molde og kan bli en viktig spiller på midtbanen kommende sesong.

- Han har egenskaper som ligner på en blanding av Kjetil Rekdal og Petter Rudi: En vinnertype med en sikker pasningsfot, sa Solskjær.

Han kunne også fortelle at Manchester United har førsteretten på å få Wolff Eikrem tilbake.

- Ringer «sjefen» og vil ha Magnus tilbake, så må vi sende han fra oss, sa Solskjær

- Hjertet mitt er blått og hvitt. Men jeg har aldri spilt annet enn reservelagsfotball, så jeg håper forventningene til meg ikke er altfor store, sa Wolff Eikrem selv.

Flere lokale På den første treningen onsdag var også en av sønnene til tidligere Molde-spiller Rune Ulvestad, Pål Erik Ulvestad fra 3.-divisjonsklubben Herd, på prøvespill.

Viking-spilleren Børre Steenslid er fra Vågsøy på Nordvestlandet, og kan dermed også regnes som lokal dersom han velger å gå til Molde.

Ivar Furu (16) fra Sunndal er blant talentene Solskjær vil beholde i årets stall.

- Jeg er veldig bevisst på dette med lokale spillere. Det har med ansvaret overfor regionen å gjøre, sier Solskjær.

Spent Berg Hestad Molde-kaptein Daniel Berg Hestad sier til NTB at han er spent på årets sesong.

- Vi var uheldig med skader i fjor og hadde marginene mot oss, med unntak av siste del av sesongen. Rösler og i tillegg tilfeldigheter satte oss på vinnersporet. Det er ofte små ting som skiller topp og bunn, sier Berg Hestad.

Han har spilt sammen med Ole Gunnar Solskjær. Som fotballspiller har Solskjær mye å vis til.

- Vi vet ennå ikke hvordan han blir som trener. Det er ikke automatikk i at en god fotballspiller også blir en god trener, men han har i alle fallgått en god skole, sier Berg Hestad.

Om de skyhøye forventningene til Molde lokalt sier han at disse er skapt av mediene. Spillerne har en mer realistisk holdning til hva som kan forventes.

(NTB)

INGEN NY SPILLER: Ole Gunnar Solskjær sammen med Magne Hoseth under sin første trening som manager i Molde fotballklubb. Laget trente inne i Akerhallen i Molde i formiddag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
INGEN NY SPILLER: Ole Gunnar Solskjær sammen med Magne Hoseth under sin første trening som manager i Molde fotballklubb. Laget trente inne i Akerhallen i Molde i formiddag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer