Ringreven Johnsen slo til igjen - fortsetter det utrolige snittet

Odd med solid seier mot Bodø/Glimt.

BODØ (Dagbladet):I en alder av 41 år fortsetter Frode Johnsen å bøtte inn mål. Han har scoret i annenhver kamp siden 1993!
Ringreven gjennomførte i dag sin 498. kamp på toppnivå. På disse kampene har han scoret smått utrolige 273 mål - et snitt på over 0,5 pr kamp.

Lurte seg fri Johnsen scoret sitt andre for sesongen, da han på rutinert vis trakk seg fri på bakre stolpe og headet Odd i en tidlig ledelse.  
Lagkameratene fulgte opp, og et skadeplaget Odd ga seg ikke før det stod 2-4 på Aspmyra. Dermed overtok telemarkingene også tetplassen i Tippeligaen.

Frode Johnsen gjør en fantastisk jobb på topp for Odd.

I dag fikk han sjansen da spisskollega Olivier Occean måtte kaste inn håndkledet. Han gjorde som i seriepremieren mot Molde - sendte oddrane i ledelsen.

Godt snitt På to perioder med Odd - den første som nybakt 19-åring i 1993 - sju sesonger i Rosenborg og en periode i de japanske klubbene Nagoya og Shimizu, har Frode Johnsen spilt 498 kamper. I hele denne lange periode - han er nå inne i sin 23. sesong - har han scoret så jevnt og trutt at han snitter 0,5.
Men Odd har mye mer enn Norges eldste målkonge å by på.

Skadeplaget Med fire sentrale spillere skadet eller syke - blant dem nevnte Occean og midtbanegeneral Jone Samuelsen - gjennomførte Odd en meget god kamp, og dominerte i store perioder over Glimt på Aspmyra. Steffen Hagen gjorde som Johnsen, og headet inn en corner til 2-1.

Etter at Glimt utlignet atter en gang, klarte ikke bodøværingene å svare da Fredrik Nordkvelle og Ole Jørgen Halvorsen scoret i i andre halvdel av andre omgang.

Med hernholdsvis et vakkert langskudd og en like vakker stupheading.

Elendig start Glimt - som i fjor slapp inn nesten katastrofale 60 mål i serien - styrer i år mot hele 100 baklengsmål, dersom man beregner snittet etter 10 baklengs på årets tre første kamper. Dermed bånner Glimt tabellen med soid margin både poeng- og målforskjellmessig.
Et lyspunkt i dagens match, var at de helgule scoret sine to første spillemål - etter bortimot 11 timers spill. I løpet av denne perioden har de kun scoret to frisparkmål og fått et selvmål.