VURDERER FREMTIDA: Stian Ringstad vil tilbake på landslaget.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VURDERER FREMTIDA: Stian Ringstad vil tilbake på landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Ringstad har fått nytt Lillestrøm-tilbud

Landslagsambisjonene kan avgjøre fremtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I fjor ble Lillestrøm-spiller Stian Ringstad (24) knyttet til flere utenlandske klubber, deriblant portugisiske Sporting. Med bare noen få måneder igjen av hans nåværende avtale på Romerike, befinner 24-åringen seg i en situasjon hvor han står fritt til å forhandle med andre lag.

Nå har imidlertid LSK kommet på banen med et tilbud om kontraktsforlengelse.

- Det har vært en god dialog. Lillestrøm kom nylig med et konkret tilbud. Jeg vil bestemme meg om ikke så lenge, forteller Ringstad til Dagbladet.

Motivert av landslaget Ringstad var en åpenbaring i Tippeligaen forrige sesong. Til Norges oppgjør mot Russland og Frankrike i fjor vår ble venstrebacken også tatt ut på landslaget av Per-Mathias Høgmo.

Denne sesongen har imidlertid skader bidratt til at den offensivt anlagte forsvarsspillerens prestasjoner har variert i større grad, men LSK-profilen har fremdeles klare ambisjoner om å spille seg inn i Norges landslagstropp.

Ringstad har latt seg imponere stort av de norske guttas innsats i EM-kvalifiseringen så langt. Muligheten for å være med i et sluttspill i Frankrike neste sommer vil også veie tungt når venstrebacken snart tar valget om hvor han skal spille fotball i fremtida.

- Det er ekstremt motiverende å se landslaget nå, hvordan de spiller og hvordan de utvikler seg. Det er ikke lenge siden jeg var i landslagstroppen, og jeg vet at jeg har nivået inne, så for meg er det utrolig viktig å få spille og vist seg fram for å forhåpentligvis kunne melde seg på seinere, sier Ringstad, som har begynt å finne tilbake til seg selv etter en tøff første halvdel på tippeligasesongen.

Tett under makslønn Lillestrøm innførte i fjor et lønnstak på rundt 850 000 kroner i året. Med Ringstads nåværende kontrakt tjener han tett opp under denne summen. I det nye forslaget er lønna verken markant høyere eller lavere.

Sportsdirektør i LSK Torgeir Bjarmann mener Ringstad har godt av å bli værende på Romerike.

- Han har nå fått et konkret tilbud av oss som vi har ønsket å gi ham lenge. Det håper vi han sier ja til. Han er ikke ferdig utviklet enda. Han har mer inne som vi håper han får ut hos oss før han en gang kan få et Europa-eventyr, sier Bjarmann til Dagbladet.

Lønna ikke avgjørende For Ringstads del spiller imidlertid penger liten rolle når han skal bestemme seg for fremtida.

VIL TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Stian Ringstad ønsker å legge beslag på venstre back-plassen på Norges lag. Her under landslagssamling med Morten Gamst Pedersen i mai i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Stian Ringstad ønsker å legge beslag på venstre back-plassen på Norges lag. Her under landslagssamling med Morten Gamst Pedersen i mai i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har fått et godt tilbud, synes 24-åringen selv.

- Lillestrøm har begrenset med penger, som alle andre klubber. De forholder seg til et lønnstak, og det respekterer jeg. Penger er ikke veldig viktig for meg nå. Det er den sportslige utviklingen og hvordan jeg kan bli en best mulig fotballspiller som gjelder.

Ringstad ønsker ikke å fortelle om han har mottatt tilbud fra andre klubber som han vurderer opp mot LSKs, men forteller at han er usikker på om en overgang til utlandet er det rette for han nå.

- Jeg er jo en person som liker å ha trygghet rundt meg, så det er en vurdering man må ta: Om man er klar til å ta det steget eller om man har best av å være hjemme og ta flere steg her, sier Ringstad.

STIAN RINGSTAD

Født: 29.08.1991
Klubb: Lillestrøm
Landskamper: 1

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer