Ringte alle før kontrakten

Agent John Shittu, John Obi Mikels advokat og Chelsea påstår at Mikel nærmest ble holdt som gissel da Manchester United-avtalen ble signert. Stortalentets telefonutskrifter viser noe annet.

Dagbladet sitter på telefonutskrifter fra mobiltelefonen til John Obi Mikel. De viser at han ringte ut 15 ganger og sendte seks SMS-meldinger i løpet av torsdag 28. april og fredag 29. april da kontrakten med Manchester United ble signert. Telefonene gikk til norske og nigerianske venner, agent John Shittu, Lyn-ledere, faren hans i Nigeria og til kjæresten hans i Oslo.

Sterk kontrast

Denne lista står i sterk kontrast til påstandene om at Mikel ble instruert til å ikke snakke med noen disse dagene. Kjernespørsmålet i hele den vanskelige Mikel-saken er om Mikel ble presset til å skrive under for Manchester United 29. april, eller om han gjorde det av egen vilje. Shittu og Mikels advokat påstår at 18-åringen var avskåret fra å søke råd om situasjonen han var oppe i.

Snakker for seg selv

Mikels advokat Steven Tregear, skriver i sin forklaring til FIFA:

«Morgan Andersen instruerte spilleren til å ikke snakke med Shittu, sin familie eller Chelsea».

Han skriver også at spilleren ble plassert alene i et rom i flere timer.

Dagbladet traff Mikel på Lyn-trening i går. Der spurte vi om ikke disse telefonlistene viser at han fikk snakke ganske fritt disse dagene?

 SNAKKER LITT:  18-årige John Obi Mikel tar av seg støvlene etter gårsdagens Lyn-trening. -  Jeg er forvirret. Alle sier hva de vil, men bare jeg vet hva jeg vil, sier John Obi Mikel til Dagbladet. Foto: Ole C.H. Thomassen
SNAKKER LITT: 18-årige John Obi Mikel tar av seg støvlene etter gårsdagens Lyn-trening. - Jeg er forvirret. Alle sier hva de vil, men bare jeg vet hva jeg vil, sier John Obi Mikel til Dagbladet. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Jeg vet ikke. Du har listene der. De snakker for seg selv, svarer han.

Han er overrasket og irritert over at hans personlige opplysninger har nådd Dagbladet, og vil vite hvor vi hadde fått utskriftene fra. Så sier han:

-  Jeg tror disse listene er falske. Det blir ditt ansvar om du bruker dem til noe.

Ugyldig

Mikel gikk i møte med Morgan Andersen, Henning Berg og Rolf-Magne Walstad torsdag 28. april for å diskutere overgangen til Manchester United.

I brevet fra Mikels advokat står det:

«Spilleren (Mikel, red.anm.) spurte på nytt om å få lov til å snakke med Shittu om det som ble lagt fram for ham. Andersen gjentok at han ikke fikk lov til å gjøre det».

Tregear mener dette er så alvorlig at hele kontrakten med United er ugyldig.

Opprørt

Men telefonlistene viser at han ringte nettopp til agent John Shittu denne torsdagen. De to samtalene til Shittu ble tatt med korte mellomrom klokka 18.00, og var på åtte sekunder. Dette kan bety at Mikel bare kom til svareren, eller at Shittu ringte Mikel tilbake. 18-åringen hadde kontantkort som stadig trengte påfyll etter samtaler til Nigeria.

-  Dagbladets lister viser uansett at påstandene om at han ikke fikk lov til å kontakte noen er gale, sier Lyns advokat Erik Nadheim til Dagbladet.

Både Lyn og Manchester United har vært kraftig opprørt over påstandene om tvang.

Snakket med pappa

Sport Entertainment and Media Group, der John Shittu er tilknyttet, hevder i et brev til FIFA datert 10. juni at Mikel heller ikke fikk rådføre seg med familie eller venner.

Men telefonlistene dokumenterer at Mikel snakket med sin far i 17 minutter samme dag som han skrev under, og med sin nigerianske lagkamerat i Lyn, Ezekiel Bala i ti minutter den dagen kontrakten ble signert. Listene gir ikke oversikt over inngående samtaler til Mikels telefon.

Sier ikke til noen

I dette dramaet sier alle involverte at de bare ønsker det beste for Mikel. Dagbladet har tidligere avslørt at Mikels avtale med United er verd opp mot 20 millioner kroner i året, og at Mikel har registrert en fast overførsel til John Shittu på 40 000 pund. Overgangssummen mellom Lyn og Manchester United skal være på over 70 millioner kroner, og Chelsea skal være villig til å overby United med store summer for å sikre seg spilleren. Med så mye penger involvert er ingen villige til å gi opp.

-  Jeg er forvirret. Alle sier hva de vil, men bare jeg vet hva jeg vil, sier John Obi Mikel til Dagbladet.

-  Og hva vil du?

-  Jeg vet hva jeg vil, men sier det ikke til noen, sier han.