Ringte død ektemann

Enka etter den døde danske sykkelstjernen Chris Anker Sørensen åpner opp i hjerteskjærende podkast.

LYKKELIGE TIDER: Chris Anker Sørensen tas imot av kona Michelle etter finalen av Tour de France i Paris 22. juli 2012. Ni år etterpå bler alt brutalt knust. Foto: NTB
LYKKELIGE TIDER: Chris Anker Sørensen tas imot av kona Michelle etter finalen av Tour de France i Paris 22. juli 2012. Ni år etterpå bler alt brutalt knust. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere sykkelstjernen Chris Anker Sørensen døde i 2021 etter en trafikkulykke i Belgia da han var på tur for å dekke sykkel-VM for danske TV 2.

Nå åpner Michelle Moestrup Sørensen opp om tapet av ektemannen og faren til hennes to barn og om hva som skjedde dem den fatale lørdagen i september i fjor.

Det hjerteskjærende intervjuet gjør hun i podkasten Anden til Venstre, ifølge BT.

Hun forteller her, blant annet, at hun i løpet av ulykkeskvelden prøvde å få tak i mannen sin slik at hun kunne våkne opp fra «marerittet».

- Jeg trodde umiddelbart at det var et vondt mareritt jeg var i. Hvis du bare våkner, er det greit. Da kommer han nok hjem igjen, tenkte jeg.

Hun sier at hun ringte flere ganger og skrev meldinger til ham.

- Men ja, det kom selvfølgelig ikke noe svar, sier en knust Moestrup Sørensen i podkasten.

I sjokk

I podkasten deler hun også fra stunden hvor hun utpå kvelden måtte fortelle barna om det grusomme som hadde hendt deres far.

Hun erkjenner at hun selv falt fysisk om da hun fikk dødsbudskapet.

- Jeg tror jeg gikk i sjokk, forteller hun

Sorgen

I podkasten forteller hun om den brokete tida etter mannens død.

- Men hverdagen må fungere, sier hun – og tenker på barna.

Hun sier at hun tillater seg selv å gå inn i sorgrommet på enkelte dager – i ren egenterapi.

- Men på merkedager som den nylige halvårsdagen for begravelsen, er det vanskeligere å kontrollere følelsene, innrømmer hun i podkasten.

HENSYNSLØS: Britisk politi mener at den 52 år gamle sjåføren ikke viste hensyn og kjørte altfor fort forbi sykkelfølget. Video: Northants Police. Vis mer

Forfulgt av ulykker

Enka forteller også at foreldrene til Chris kom på døra hennes i en politibil etter dødsfallet til sønnen. De ble stående på trappa og klemme lenge.

Chris Anker Sørensens familie har vært forfulgt av forferdelige ulykker.

To år før Chris Anker Sørensen ble født mistet foreldrene sønnen Flemming. Han døde selv i en sykkelulykke som 13-åring.

Det skrev Chris Anker Sørensen i boka han ga ut med sin andre bror, Allan Bo Andresen, i 2018.

Da Chris ble født to år etter brorens dødsfall, begynte han også raskt med sykling fordi han så opp til sin storebror, skriver brødrene i boka.

Den norske sykkel-veteranen og TV2-profilen Dag Otto Lauritzen uttrykte sin sorg da Sørensen døde.

- Det er tragisk. Ord blir overflødig. Det er forferdelig trist. Jeg kjente han veldig godt. Han var en humørspreder og veldig godt likt av alle som kjenner han, fortalte Lauritzen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer