- Ringte Kenta og sa vi ikke hadde tatt over

Det meste er usikkert rundt Bergersen og Lyn.

FORVIRRING: Kent Bergersen ledet Lyn-treningen på Kringsjå i Oslo som vanlig i formiddag, til tross for at det ble sagt i går at han er ferdig i Lyn.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
FORVIRRING: Kent Bergersen ledet Lyn-treningen på Kringsjå i Oslo som vanlig i formiddag, til tross for at det ble sagt i går at han er ferdig i Lyn. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

KRINGSJÅ (Dagbladet.no): I går kveld meldte både TV2 og NRK at Kent Bergersens dager som trener for Lyn er talte.

Ifølge begge kanalene skal assistenttrener Gunnar Halle og kaptein Tommy Berntsen ta over for Bergersen, som fikk sjefsjobben i fjor høst, da Henning Berg forsvant til Lillestrøm. Ifølge VG har ikke Lyn sparket Bergersen, men klubben skal ønske en dialog med ham og rådgiver Morten Wivestad.

Signalene spriker altså i noe ulike retninger, men på dagens trening på Kringsjå i Oslo var alt tilsynelatende normalt.

Bergersen ledet treningen, mens både Halle og Berntsen var med som vanlig. Da økten var slutt like før klokka 12, hadde ikke Bergersen veldig mye å melde til det frammøtte pressekorpset.

- Jeg har bare én ting å si: Jeg har en kontrakt med Lyn som jeg forholder meg til. Jeg har ikke fått noen signaler fra Lyn om noe annet. That's it. Ingen ytterligere kommentarer vil bli gitt, sa Bergersen, før han marsjerte mot garderoben.

Halle uvitende
Tommy Berntsen flyktet — bokstavelig talt — vekk fra treningsfeltet for å unngå pressen i dag, mens assistenttrener Gunnar Halle har ifølge ham selv ikke hørt noe fra Lyn-ledelsen.

- Jeg kjenner til ryktene om at Kenta skal ha fått sparken, men jeg har ikke fått beskjed om noe sånt fra klubben, sier Halle til Dagbladet.

- Da ryktene om dette kom ut i går, så ringte jeg Kent og fortalte at det ikke stemmer at Tommy og jeg har takket ja til å ta over som trenere, legger han til.

- Er det, rent hypotetisk sett, aktuelt for deg å ta over?

- Det vil jeg ikke ta stilling til. Vi får eventuelt ta det når det kommer.

Null støtte blant supporterne
Det fortsatt altså uklart hvem som kommer til å lede laget mot Brann på mandag, men det er ventet at Lyn vil komme med en redegjørelse en av de nærmeste dagene.

Medlemmene i supporterklubben Bastionen er i hvert fall klare på at Bergersen må få sparken eller trekke seg så fort som mulig.

- Det kunne jo ikke ha gått mye dårligere enn det har gjort i det siste. Og vi har heller ikke sett tendens til stigning i spiller eller resultater, sier Bastionen-talsmann Jan Briseid i dagens Dagbladet.

Med tabelljumbostatus og bare én seier på 19 kamper er det uansett ikke tvil om at den, eller de, som skal lede Lyn i de siste elleve seriekampene har en formidabel oppgave foran seg.