Rio avslører: Det er han som ikke får være med til EM

Sjokkbeskjed for Ferdinand.

VRAKES: Engelske medier skriver at Rio Ferdinands landslagskarriere trolig er over etter at Roy Hodgson besluttet å vrake ham fra sommerens EM. John Terry skal imidlertid være i troppen som offentliggjøres i dag. Foto. SCANPIX/AP/Alastair Grant
VRAKES: Engelske medier skriver at Rio Ferdinands landslagskarriere trolig er over etter at Roy Hodgson besluttet å vrake ham fra sommerens EM. John Terry skal imidlertid være i troppen som offentliggjøres i dag. Foto. SCANPIX/AP/Alastair GrantVis mer

(Dagbladet): I går meldte tv-kanalen ESPN at Roy Hodgson ville utelate Chelsea-kaptein John Terry fra sommerens EM-tropp.

Navnene offentliggjøres ikke før kl. 14, men i dag kommer en samlet britisk presse med kontrameldingen: Det er Manchester Uniteds Rio Ferdinand som må bli hjemme.

- Ja, det stemmer, svarer Ferdinand kort overfor Telegraph på spørsmål om han er vraket.

Konflikt
Stopperen har måttet stå fram i United-forsvaret i Nemanja Vidics lange skadefravær denne sesongen, men den ferske England-manageren har åpenbart ikke blitt imponert nok over det han har sett.

Ferdinand skal ha fått telefonen av Roy Hodgson i går kveld, etter at manageren besøkte Chelseas treningsfelt og snakket med John Terry, Frank Lampard og Gary Cahill på morgenen.

Avgjørelsen er den første vanskelige - og potensielt kontroversielle - Hodgson har måttet ta siden han fikk England-jobben i april.

De fleste så det som hans viktigste oppgave å reparere forholdet mellom Englands mest tillitsvekkende stopperpar de siste årene, et forhold som er slitt - ikke bare etter fjorårets rasismeskandale.

John Terry skal i retten for å svare på beskyldninger om rasisme mot Rio Ferdinands bror Anton ikke lenge etter EM i Polen og Ukraina, en betent affære som også ble slutten for Fabio Capellos tid som England-boss.

Capello ble rasende da fotballforbundet fratok Terry kapteinsbindet på grunn av rasismesaken, og forlot jobben.

Da John Terry ble fratatt bindet første gang, etter utroskap med lagkamerat Wayne Bridges kjæreste, var det nettopp Rio Ferdinand som fikk ansvaret av Fabio Capello.

Ferdinand skal ha blitt opprørt da italieneren besluttet å gi kapteinsjobben tilbake til Terry et år senere.

Richards og Crouch ute?
Vrakingen av Rio Ferdinand betyr at Manchester United-stopperen trolig legger opp på landslaget for godt, skal man tro britiske medier som omtaler saken i dag.

Hodgson er ventet å begrunne avgjørelsen med 33-åringens tilbakevendende skadeproblemer, men få klarer å nevne utelatelsen av Ferdinand uten å diskutere konflikten med John Terry.

Det vil også være bittert for United-stjernen å svelge at begge hans yngre lagkamerater Phil Jones og Chris Smalling (senere skadet) etter planen skulle få en plass i Englands tropp til EM.

Inne skal også Liverpools Glen Johnson og Andy Carroll være, mens Tottenhams Kyle Walker trolig er uaktuell på grunn av en brukket tå.

Spillere som Manchester Citys Micah Richards og Stokes Peter Crouch fikk også beskjed om at de ikke blir tatt ut, skriver Guardian.

Roy Hodgson vil offentliggjøre 23 navn i formiddag, i tillegg til to reserver.

Steven Gerrard er favoritt til å få kapteinsbindet av den nye sjefen. Det endelige svaret på hvem som blir med til Polen og Ukraina, kommer altså kl. 14.

TØFFE AVGJØRELSER: Roy Hodgson offentliggjør Englands EM-tropp i dag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
TØFFE AVGJØRELSER: Roy Hodgson offentliggjør Englands EM-tropp i dag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer