- Rio ble kjøpt som reserve

Styreformann Peter Ridsdale sier at Leeds solgte en reserve da Rio Ferdinand gikk til Manchester United.

England-stopperen fikk endelig viljen sin og havnet på Old Trafford for rekordsummen 350 mill. kroner i juli.

Nå sier Leeds-styreformannen at klubben egentlig er ganske fornøyde med hele Rio-saken. Stopperen ble kjøpt fra West Ham for 220 mill. kroner 20 måneder siden.

- Vi kjøpte bare Rio fordi Jonathan Woodgate var usikker på grunn av det som viste seg å være to rettssaker. Folk kan si at vi har solgt vår beste forsvarer, men du må bestemme selv om det er riktig eller ikke, sier Ridsdale til

Daily Mirror

.

Woodgate ble frikjent fra en voldsdom i rettssakene i fjor, og dermed synes Ridsdale at alt er strålende.

- Nå har vi han tilbake igjen, og vi har skaffet oss en skikkelig gevinst på spilleren vi bare kjøpte som reserve for han.

Ridsdale klarer likevel ikke å legge skjul på at han er bitter på Ferdinand etter overgangen.

- Jeg møtte Rio da han kom tilbake fra VM. Det var mandagen før han dro på ferie, og han fortalte meg at han ville bort fra klubben. Det var den samme dagen han fortalte aviser at han ville bli, sier Leeds-sjefen.

Det er ikke sikkert alle Leeds-spillerne er enige med Ridsdale om Ferdinands reservestatus.

- Rio er kanskje verdens beste forsvarsspiller. Klart han er et stort tap, men det er fortsatt mange sterke igjen i forsvaret. Og vi har tross alt bare mistet én mann siden forrige sesong. Da tippet mange at vi ville være med og kjempe om gullet, sier Eirik Bakke til NTB.

  • Enda en spiller kan være på vei bort fra Leeds, skriver

    The Sun

    . Keeper Nigel Martyn skal ha mistet keeperplassen til unggutten Paul Robinson, og skal trolig selges til Southampton. 36-åringen vil koste Claus Lundekvams klubb 23 mill. kroner.

    (Dagbladet.no)

<B>SKADD:</B> Manchester U får ingen glede av den tidligere Leeds-reserven Rio Ferdinand mot WBA i morgen. Stopperen er ankelskadd.