Rio ble verdens dyreste

Rio Ferdinand ble i formiddag offisielt Leeds-spiller. 22-åringen koster 240 mill kroner - verdensrekord for en forsvarsspiller. Les de ferskeste nyhetene fra engelsk fotball.

Det er Eirik Bakkes Leeds som offentliggjør overgangen fra West Ham. Det som ble forhandlet fram i dag var Ferdinands personlige avtale.

- Avtalen er klar, det eneste som gjenstår er den medisinske testen hans skal gjennom i morgen, sier Leeds-styreformann Peter Ridsdale ifølge AP.

Ferdinand presenteres for fansen før kampen mot Arsenal søndag. Sjøl om stopperen er verdens dyreste, skal lønna hans ikke stå i samme stil.

Tore André Flo tjener trolig bedre i Rangers enn Ferdinand vil gjøre i Leeds. Ifølge AP får 22-åringen omlag 300 000 kroner i uka.

- Vi er glad for at vi har sikret oss en spiller av Rios kaliber uten å bryte vår eksisterende lønsstruktur, sier Ridsdale.

Argentinas Walter Samule satte den forrige kjøpsrekorden for en back da Roma betalte 180 mill. kroner for ham i sommer. Ifølge West Ham-manager Harry Redknapp var tilbudet fra Leeds så godt at klubben «ikke kunne si nei».STAN COLLYMORE er - ikke overraskende - i trøbbel igjen. I går møtte han ikke opp på Bradford-treninga og risikerer å få sparken. Sjøl skylder han på et fly som ikke kunne lette på grunn av tåke. Bradfords nye manager skal være oppgitt fordi Collymore også ar borte fra treninga to dager før i uka. Årsak: Tannverk. Collymore har tidligere hatt problemer i Leicester, Aston Villa og Liverpool.

TORE ANDRÉ FLO skal erstattes i Chelsea. Siste navn på ryktebørsen: Inter Milans Robbie Keane. Den 20-årige iren har sittet mye på benken i Serie A siden overgangen fra Coventry, og italienerne skal være interessert i å sende ham på lån ut sesongen.ALEX FERGUSON er umulig å erstatte. Det sier Derby-manager Jim Smith, som får besøk av Manchester United lørdag. Smith advarer United-assistent Steve McLaren mot oppgaven. - Ikke overta jobben. Det blir et helvete for den som prøver, sier Smith og peker på Fergusons merittliste. - Alex' suksess er hinsides. Du kan bare se på hva han fikk til i Skottland før han kom til United, sier Smith. Ferguson har vunnet seks av de siste åtte ligatitlene med United, pluss en rekke cuptitler og én Champions League-tittel.SUNDERLANDs manager Peter Reid krangler med Leeds-formann Ridsdale om toppscorer Kevin Philips. Reid er lei av ryktene om at England-spissen skal til Leeds. - Jeg er lei og sliten av å snakke om det. Jeg snakker ansikt til ansikt, men han (Ridsdale) liker tydeligvis å snakke til media. CHARLTON har forsterket angrepet med sør-afrikanske Shaun Bartlett. Spissen kommer i første omgang på lån fra FC Zürich. Hvis han innfrir blir overgangssummen 27 mill. ved en permanent overgang.

  • Kilder: The Mirror, The Guardian, Daily Mail og Ananova.
VERDENS DYRESTE: Rio Ferdinand.